Шоколадний торт: простий рецепт від Катерини Великої
Фіналістка «МастерШеф 5» Катерина Велика розкрила рецепт смачного шоколадного торта, який не змогла б повторити навіть професійний кондитер Ліза Глинська! Поспішайте дізнатися секретний інгредієнт, який знайдеться на будь-якій кухні!

Цукор – 200 г;
Вершкове масло – 250 г + 2 ст. л .;
Яйця – 4 шт .;
Гіркий шоколад – 275 г;
Гіркий шоколад (натертий) – 175 г;
Волоські горіхи – 75 г;
Картопляне пюре – 165 г;
Борошно – 225 г;
Кориця – 1 ч. л.;
Какао порошок – 30 г;
Молоко – 3 ст. л.
Стружка білого і гіркого шоколаду, збиті вершки – для подачі
Читайте також: Вафельний торт як окраса столу

Рецепт домашнього шоколадного торта з секретом:
- Розігріти духовку до 180 ° С. Змастити круглу форму діаметром 23 см.
- У великій мисці збити цукор і 225 г вершкового масла. Потім додати, збиваючи, яєчні жовтки.
- Дрібно порізати або потерти 175 г шоколаду, додати у збиту суміш.
- Протерти картопляне пюре через сито і додати в шоколадну суміш.
- Просіяти борошно і корицю і додати в суміш.
- Додати подрібнені горіхи. Влити молоко.
Секрет: подрібнюйте горіхи в блендері разом з невеликою кількістю борошна, щоб вони не перетворилися на пасту.
- Збити білки в міцну, але не суху піну, і додати в тісто.
- Перекласти в підготовлену форму і розрівняти зверху. Зробити невелике заглиблення в середині, щоб пиріг рівномірно пропікся. Запікати 40 хвилин поки паличка, встромлена в середину, не буде виходити чистою. Дати охолонути у формі.
- Тим часом поламати шоколад на шматочки і розтопити на водяній бані. Додати масло, що залишилося і перемішати.
Секрет: Додавайте в глазур рослинну олію, щоб вона залишилася блискучою після застигання.
- Полити глазур’ю торт і розрівняти. Прикрасити шоколадною стружкою і подавати зі збитими вершками.
Читайте також: Торт «Йогуртова екзотика» від Самвела Адамяна і Наталії Левензон