Цукерки брігадейро: рецепт бразильських ласощів
10.05.2017
Брігадейро – рецепт цукерок зі згущеного молока родом з Бразилії, дуже популярний в інтернеті. Але не всім вдається їх приготувати з першого разу! Шеф-кухар Хосе Антоніо Руїз дав майстер-клас глядачам «Все буде добре»

Брігадейро – цукерки зі згущенки
Складові:
- молоко – 400 мл;
- цукор – 120 г;
- ванільна паличка (або 10 г ванільного цукру);
- сода – 0,5 ч. л.;
- вершкове масло – 25 г;
- какао – 4 ст. л.
Присипка:
- кокосова стружка;
- какао;
- мелені горіхи;
- кунжут
Читайте також: Банановий фостер – рецепт десерту від Ектора Хіменес-Браво
Приготування:
- Зварити згущене молоко – в магазинному забагато цукру! Змішати молоко, цукор і ванільну паличку (ванільний цукор) в каструлі з товстим дном. На середньому вогні довести молоко до кипіння, зменшити вогонь. Постійно помішуючи, варити близько 50 хвилин.
- Додати соду. Постійно помішуючи, уварювати ще 10 хвилин.
- Додати в масу вершкове масло і какао. Уварити до потрібної консистенції.
- Охолодити до кімнатної температури. Потім відправити в холодильник на 20 хвилин.
- Сформувати кульки і обкачати в присипці. Врахуйте, що перед обкаткою потрібно дозволити цукеркам трохи постояти при кімнатній температурі.
- Сформовані кульки обваляти в присипці
- Готові цукерки прибрати ще на годину в холодильник до повного застигання маси.
Читайте також: Рецепт китайських булочок від Олени Курилової