Харчовий технолог Андрій Бабаєв знає не тільки, як вибирати м’ясо, але й як готувати з нього оригінальні страви для великоднього столу. Він приніс до студії «Все буде добре» фірмовий рецепт рулету з телятини з цибулею-пореєм, якому його навчила бабуся!
Складові:
- Телятина (велика теляча відбивна без кістки) – 4 шт .;
- Вино червоне сухе – 2 склянки;
- Сіль
- Перець
- Бульйон – 1 склянка;
- Розмарин;
- Цедра лимона;
- Вишня сушена – 1 жменя;
- Мускатний горіх;
- Гвоздика;
- Порей – 1 молодий стебло;
- Вершкове масло – 2 ст. л .;
- Петрушка;
- Часник – 3 зубки;
- Хлібні крихти – ½ склянки;
- Рослинна олія – 2 ст. л.
Приготування пряного соусу:
У сотейник влити червоне сухе вино і бульйон, додати гілочки розмарину, довести до кипіння, уварити наполовину, вийняти розмарин.
Додати вишню і листочки розмарину, що залишилися, прогріті на сковороді спеції – мелений мускатний горіх, цедру лимона і гвоздику. Уварити соус наполовину, зняти з вогню, додати сіль і перець, подрібнити в блендері.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гранатовий соус до яловичини від кулінара Ігоря Місевича
Приготування рулету:
Порей розрізаємо вздовж навпіл, промиваємо, підсушуємо. Міцні смужки покласти в каструлю, залити окропом, томити 2-3 хвилини, вийняти і обсушити.
Порей, що залишився, нарізати дуже дрібно, обсмажити на слабкому вогні протягом 5-7 хвилин до м’якості на вершковому маслі. Листя петрушки разом з часником подрібнити, додати до порею і злегка підсмажити. Додати хлібні крихти, обсмажити, зняти з вогню.
Шматки телятини натерти сіллю і перцем, покласти на плівку, закрити кількома шарами плівки і відбити до товщини 0,5 см. Викласти овочі на м’ясо, м’ясо покласти на смужки порею, згорнути в рулети, обв’язати.
Перекласти у форму і запікати рулет з телятини в духовці за температури 180° С протягом 25 хвилин. За десять хвилин до готовності увімкнути режим аерогрилю або верхнього нагріву для рум’яної скоринки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські білі ковбаски: рецепт від кулінарного блогера Вікторії Попін