В рамках розвідувальної операції, що ж їдять зірки «Все буде добре» після шостої години вечора, щоб залишатися стрункими, Надія Матвєєва приїхала в гості до судді проекту «МастерШеф» Тетяні Литвинової. Як справжній кулінарний експерт, Таня здивувала подругу вишуканим рецептом: скумбрія а-ля су від з пюре з брокколі та морквою.
Складові:
- Скумбрія – 2 шт. (поділяємо навпіл і робимо філе)
- Морква (довга солодка «каратора») – 3 шт.
- Цукор (тростинний) – 60 г
- Вершкове масло – 20 г
- Оливкова олія – 20 г
- Часник – 2 зубчики
- Сіль за смаком
ТАКОЖ ЗА ТЕМОЮ: Вечеря Наталії Левензон: кускус з гарбузом і овочами в тажині
Для маринаду:
- Апельсин – 2 шт.
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Гіркий стручковий перець – 1 шт.
- Суміш «прованські трави»: розмарин, базилік, чебрець, шавлія, м’ята перцева, чебрець, орегано, майоран.
Для пюре з брокколі:
- Брокколі – 500 г
- Лимон – ½ шт
- Базилік – 1 гілочка
- Соус песто – 5 ст. л.
ТАКОЖ ЗА ТЕМОЮ: Вечеря Яни Пасинкової: куряча грудка на овочевій подушці
Приготування:
- Скумбрію помити, розрізати на 4 половинки, перетворити на філе
- Приготувати маринад: апельсин обдати окропом; цедру апельсина потерти на дрібній тертці, додати сік 1 апельсина, 1 ст л гірчиці і суміш «прованські трави»: розмарин, базилік, чебрець, шавлія, м’ята перцева, чебрець, орегано, майоран.
- Закласти філе риби в судочок і маринувати цією сумішшю 15 хвилин.
- Робимо скумбрію а-ля су вид: приготуємо 2 каструлі киплячої води на 3-4 літра.
- Філе риби скрутимо в спіральки і закладемо в маленькі харчові мішки (корнети).
- Мішок попередньо змащуємо оливковою олією, спресовуєморибу і обв’язуємо ниткою.
- Кладемо корнетики з рибою в киплячу воду, потім вимикаємо плиту, накриваємо кришкою і тримаємо 15 хвилин в цій воді (її температура опускається до 68-70 градусів).
- Приготуємо пюре з брокколі: 500 г брокколі розібрати на суцвіття, відварити брокколі: в киплячу солону воду кинути суцвіття, довести до кипіння, кинути в воду 1 ч солі і 1 ст л цукру. Готовність перевірити зубочисткою. Як тільки протикається – відразу ж вийняти з води, відкинути на сито і поставити на лід або під холодну воду.
- Після цього готову брокколі потримаємо над парою, щоб розігріти і пюріруем все в блендері: додамо оливкова олія, сік ½ лимона, дрібно рубаний базилік, дрібку солі. – Порада: на 1 головку брокколі додайте 5 ст. ложок соусу песто. Зберегти для подачі теплим.
- Готуємо карамелізовану моркву. Миту і чищену моркву розрізаємо навпіл разом з хвостиком. На сковороді підігріваємо на маленькому вогні оливкову олію і вершкове масло + чебрець і рубаний часник. Розрізом кладемо на сковороду з маслом моркву, прогріваємо її 2-3 хвилини і потім посипаємо її зверху тростинним цукром (½ ст ложки на одну половинку моркви). Цукор плавиться – і морква карамелізується.
- На підігріті тарілки викладіть подушкою пюре з брокколі, зверху поставте рибу, викладіть поруч паличку моркви.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вишуканий Магура тартар з річкового коропа – рецепт Йошихиро Фудзівара