Вечеря Наталії Левензон: кускус з гарбузом і овочами в тажині
29.03.2017
Кулінар Наталія Левензон вміє дивувати не тільки , але й стравами з Ізраїлю, де вона прожила не один рік. Сьогодні на вечерю крупа кускус з овочами – рецепт приготування в незвичайному горщику-тажині нижче.

Складові:
- кускус – 2 скл.;
- гарбуз (кубиками) – 400 г;
- зелений горошок (консервований або заморожений) – 1 банка (1 скл.);
- маслини без кісточки – 1 банка;
- овочевий бульйон – 1 л;
- морква – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- томатна паста – 2 ст. л.;
- часник – 1-2 зубчики;
- зіра або кмин – 1 ч. л.;
- сушений базилік – 1 ч. л.;
- перець, сіль – до смаку;
- оливкова олія – для смаження;
- свіжий базилік – для прикраси
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати кукурудзяну кашу правильно і смачно?
Приготування:
- Гарбуз наріжте невеликими кубиками і запечіть в духовці 20 хвилин за 180 градусів.
- Насипте 2 склянки кускусу в сотейник на дрібне залізне сито і залийте 2 склянками киплячого бульйону, посоліть, накрийте кришкою і залиште на 5 хвилин.
- Моркву і цибулю дрібно наріжте і пасеруйте їх на оливковій олії разом з розчавленим часником, посипте зверху зірою або кмином.
- Маслини наріжте кружальцями.
- Змішайте запарений кускус, запечений гарбуз, зелений горошок, нарізані маслини, зажарку, томатну пасту, сушений базилік, додайте трохи бульйону, що залишився, посоліть, поперчіть.
- Викладіть суміш в глибокий глиняний чавунець-тажин і запікайте в розігрітій духовці 15-20 хвилин за 180° С. Прикрасьте готову страву свіжим базиліком.