Кулінар Ігор Місевич проінструктував глядачів «Все буде добре», як правильно варити кукурудзяну крупу, а тепер розповість, що можна приготувати з кукурудзяної каші.
Курка, фарширована кукурудзяною кашею – «Закарпатська начинка»
Складові:
- курка (патрана) – 1 шт.;
- кукурудзяна крупа (середнього помелу) – 1 скл.;
- тельбухи (сердечка, печінки і шлунки) – 150 г;
- яйце – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- вершкове масло – 1 ст. л.;
- молоко – 100 мл;
- сметана – 50 г;
- вершки 30% – 50 г;
- спеції (чорний перець, чебрець, коріандр, розмарин) – за смаком;
- яблучний сік – 50 мл;
- рослинна олія
Приготування:
- Тельбухи наріжте кубиками.
- Цибулю подрібніть.
- У каструлі з товстим дном або чавунці обсмажте в олії на сильному вогні спочатку шлунки, потім серця, подрібнену цибулю, печінку, а потім підсмажте все разом до напівготовності.
- Залийте трохи води і протушкуйте 5 хвилин.
- Тим часом, на сухій сковороді підсмажте кукурудзяну крупу, поки не почне пахнути
- Засипте крупу до тельбушків, посоліть, поперчіть, додайте ложку вершкового масла
- Приготуйте заливку для начинки: змішайте молоко, сметану, яйце, вершки і залийте цим крупу з субпродуктами, щоб вийшла консистенція рідкої манної каші.
- Доведіть все до кипіння і зменшіть вогонь до мінімуму.
- Варіть на слабкому вогні 10 хвилин до загустіння і напівготовності крупи.
- Випатрану курку змастіть з усіх боків спеціями і начиніть внутрішність кукурудзяною масою
- Зашийте отвір живота нитками або заколіть зубочистками.
- Крила складіть до спини і зв’яжіть курячі ніжки кухонною ниткою.
- Помістіть курку грудкою вниз на дно форми, змащеної олією.
- Налийте на дно дека 200 мл води і запікайте курку в попередньо розігрітій духовці за 190 ° C протягом 50 хвилин. За 10 хвилин до готовності курки полийте її яблучним соком.