Вишуканий Магура тартар з річкового коропа – рецепт Йошихиро Фудзівара
21.02.2017
Японський шеф-кухар Йошихиро Фудзівара віднайшов секрет надання річковій рибі смаку морської. Сьогодні у студії «Все буде добре» рецепт Магура тартар з коропа замість тунця.

Складові:
- Філе коропа – 250 г;
- Авокадо – ½ шт .;
- Цибуля-шалот – ½ шт .;
- Соєвий марінад- 2 ст. л .;
- Оливкова олія – 2 ст. л .;
- Гірчиця (із зернами) – 1 ч. Л .;
- Редька-дайкон (для прикраси)
- Цедра одного лимона (для прикраси)
- Зелень (для прикраси)
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати судака? Рецепт рулету!
Соєвий маринад для риби:
- Соєвий соус – 2 ст. л .;
- Мед – 2 ч. Л .;
- Тертий імбир – 1 ч. л .;
- Цибуля – ½ шт .;
- Лимон – ½ шт .;
- Перець – за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати оселедець по-голландськи, по-японськи і по-естонськи
Соєво-цитрусовий соус:
- Порошок васабі – 10 г
- Соєвий соус – 70 мл;
- Біле вино – 50 мл;
- Гірчиця – 10 г;
- Тертий імбир – 120 г
- Мед – ¼ чашки
- Сік апельсина – 100 мл;
- Холодна вода – 200 мл;
- Сіль за смаком
Приготування:
- Філе коропа нарізати невеликими кубиками. Замаринувати в маринаді з імбиру, цибулі, меду, соєвого соусу, чорного перцю і лимона на 1 годину. Приправити оливковою олією, сіллю.
- Цибулю-шалот подрібнити, обсмажити до хрусткої скоринки.
- Авокадо нарізати кубиками. Додати оливкову олію, сіль і перець.
- Закарамелізувати лимонну цедру. Розігріти у сковороді оливкову олію. На сильному вогні обсмажити цедру 2-3 хвилини. Додати вершкове масло, сіль, цукор. Обсмажити до тих пір, поки цедра НЕ закарамелізіруется і не підсохне по краях.
- Приготувати соєво-цитрусовий соус.
- Сформувати тартар. У форму викласти шар авокадо, потім рибу, злегка утрамбовуючи. Посипати смаженою цибулею.
- Акуратно дістати з форми на тарілку. Прикрасити трьома кульками зернистої гірчиці, тонкими скибочками редьки, шматочками карамелізованого лимона і зеленню. Полити навколо соусом.