Учасник «МастерШеф Діти» Ваня Тамашев навчить готувати домашні горіхові батончики, нічим не гірші і навіть смачніші за магазинний «Снікерс».
Складові:
- Арахіс – 100 г;
- Цукор – 200 г;
- Інвертний сироп – 50 г;
- Сухе молоко – 2 ст. л .;
- Вода – 1/3 склянки;
- Яйце – 1 шт.
- Варене згущене молоко – 1 банка;
- Молочний шоколад – 100 г
Приготування:
- Цукор, інвертний сироп, воду, сухе молоко варити, помішуючи, на слабкому вогні 10-12 хвилин після закипання.
- Білки відокремити від жовтків і збити до появи піни. Влити теплий сироп.
- Перелити суміш у форму, застелену пергаментом, розрівняти, відправити до морозильної камери на годину.
- Варене згущене молоко довести до кипіння, варити ще 10 хвилин, постійно помішуючи. Додати арахіс. Перемішати.
- На застиглу нугу виложити горіхову суміш. Прибрати до морозильної камери на годину.
- Розрізати на тонкі смужки. Розтопити у мікрохвильовій печі шоколад. Наколоти кожен шматочок на зубочистку, занурити у гарячий шоколад. Дати стекти зайвій глазурі. Поставити батончики у холодильник на 3-5 годин.