Що робить кекс у банці? Консервується! Якщо ви скористаєтеся рецептом Тетяни Литвинової, вам два місяці не потрібно буде нічого пекти. Якщо, звичайно, вам не захочеться розкрити баночку раніше.
Складові:
- Борошно-180 г
- Розпушувач – 2 ч. Л.
- Цукор – 50 г
- Яйце – 4 шт.
- Ванільний цукор
- Сіль
Для сиропу:
- Бадьян – 1-2 зірочки
- Вода – 1 л
- Кориця – 1 паличка
- Ром – 100 мл
- Цукор – 350 г
Приготування:
- Збити яйця з маленькою щіпкою солі до білого кольору, додати цукор і продовжити збивати протягом 5 хвилин. Маса повинна загуснути до м’яких піків і збільшитися в об’ємі в 2 рази.
- Змішати борошно з розпушувачем і ванільним цукром.
- Вмішати ложкою борошно в яєчну суміш і замісити тісто.
- Викласти тісто по 1 ч. ложці, без гірок в формочки.
- Випікати в духовці розігрітій до 180-190° С 10-15 хвилин. Дати охолонути.
СЕКРЕТ №1: В формочки тісто викладати потрібно по одній чайній ложці, без гірки, так як під час випікання тісто буде підніматися і може вийти за бортики форми.
Приготування заливки:
- Змішати воду з цукром, додати лимонну цедру, паличку кориці, зірочку бадьяна і сік лимона.
- Проварити 10 хвилин сироп, потім процідити.
- Чистий сироп довести до кипіння, влити ром і прокип’ятити.
- Простерилізовані банки заповнити кексами, акуратно залити банки доверху гарячим сиропом, закатати і перевернути. Дати банкам охолонути.
СЕКРЕТ №2: Замість рому можна взяти коньяк, а якщо ви готуєте цей десерт для малюків, то замініть його цукровим сиропом і цедрою лимона
Зберігати кекси в банці потрібно в прохолодному темному місці або в холодильнику.