Як приготувати судака? Рецепт рулету!
Сьогодні разом з учасником «МайстерШеф 6» Сашком Швецем ми будемо готувати рулет із судака. Якщо ви давно ставили перед собою питання, як приготувати судака або іншу рибу незвично, ось вам супер-спосіб – поширування!

Презентація, варта найкращих ресторанів
Поширування – це дещо середнє між варкою і тушкуванням. Продукти загортаються у харчову плівку або вакуумний рукав і доводяться до готовності в гарячій, але в ідеалі некиплячій воді.
Інгредієнти для рибного рулету:
- Філе судака – 2 шт.
- Цукіні – 1 шт.
- Оливкова олія
- Сухе вино – 100 мл
- Сіль, перець
Всі інгредієнти мають бути у високій посуді
Приготування:
- Філе судака замаринувати в маринаді з оливкового масла, солі, перцю.
- Рідина для поширования довести до кипіння, додати вино і спеції.
- Цукіні нарізати слайсами.
- Філе судака загорнути в рулет, замотати в плівку, варити в киплячій воді 5-7 хвилин.
- Додати в каструлю цукіні, бланшувати 5 хвилин.
Інгредієнти для голандського соусу:
- Жовток – 3 шт.
- Вершкове масло – 100 гр
- Лимонний сік – 25-30 мл
- Щіпка кайенского перцю
- Сіль, білий перець
Приготування:
- Масло розтопити в сотейнику, остудити до кімнатної температури.
- Зробити водяну баню: у велику каструлю налити воду, довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму.
- Помістити жовтки в керамічну миску, додати лимонний сік, перемішати.
- Поставити миску з жовтками на розігріту водяну баню. Важливо! Щоб дно не стосувалося води.
- Жовтки збити з лимонним соком.
- Через 5 хвилин додавати тонким струменем вершкове масло.
- Як соус загустів – поперчити і посолити.
- Збивати ще 20-30 секунд.
Презентація: Рулетики розмотуємо з плівки, обертаємо слайсами цукіні. Ставимо на блюдо, зверху додаємо ложечку соусу.