Кролик – це прекрасна альтернатива курячому м’ясу! Адже кролятина – досить дієтичне м’ясо з великою кількістю білка. Але ось як оригінально його подати – знає не кожна господиня. Саме тому кулінарний експерт Алла Ковальчук розповіла, що приготувати з кролика! Цей рецепт точно вас здивує!
Інгредієнти:
- 1 домашній кролик
- 1 цибулина
- 1 морква
- 2 стебла селери
- 2 шт. гвоздики
- 5-6 листя свіжої шавлії (помити і обсушити)
- 8-10 очищених зубчиків часнику
- свіжі ароматні трави (чебрець, лавровий лист, петрушка)
- сіль
- чорний перець горошком
- оливкова олія холодного віджиму
- зелень петрушки для подачі
- часник для подачі
- грінки для подачі
Приготування:
- Встромити у цибулину гвоздику. У велику каструлю покласти моркву, цибулину, селеру, ароматні трави (зв’язати їх ниткою для зручності), перець горошком.
- Залити водою з урахуванням того, що потім потрібно буде занурити туди кролика (він повинен бути повністю покритий нею).
- У киплячу воду вкласти кролика, зменшити вогонь, посолити і варити до повної готовності близько двох годин. Кролик повинен бути дуже м’яким.
- Остудити кролика у воді. Коли він буде практично холодний, відокремити м’ясо від кісток.
- У стерильні банки налити оливкову олію і шарами перекладати – кролик, шавлія, часник, оливкова олія.
- Таким чином шар за шаром заповнити банку доверху. Закрити кришкою. Поставити в холодильник (верхня полиця, щоб масло не застигло) на 48 годин.