Наш експерт-кулінар Аллочка Ковальчук поділилась унікальним рецептом варення родом з Італії! У нас його не знайдеш, а ось в Італії це – делікатес, і зветься він варенням, особливо добре подавати його… до м’яса! Ну просто кулінарна загадка! Таким шедевром ви точно здивуєте своїх гостей!
Складові:
Яблука – 2 шт.
Болгарський перець – 2 шт.
Гострий червоний перець – 1 шт.
Цукор – 200 г
Білий винний оцет (або яблучний) – 1 ст. л.
Аніс – 1 зірочка
Коріандр – 4 гор.
Духм’яний перець – 2 гор.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кофейное суфле с пралине без выпекания от Вячеслава Узелкова
Приготування:
Яблука очистіть від шкірки і видаліть серцевину. Перці очистіть від насіння, дрібно наріжте разом з яблуками.
Складіть все у велику каструлю, додайте цукор та залишіть у такому вигляді за кімнатної температури на 24 години.
Поставте каструлю на повільний вогонь, доведіть масу до кипіння і варіть на повільному вогні протягом 40 хвилин, помішуючи дерев’яною ложкою.
Приберіть каструлю з вогню. Подрібніть масу блендером до однорідності і поверніть на плиту.
Додайте аніс, запашний перець, коріандр і варіть на повільному вогні ще 30 хвилин.
Влийте в каструлю винний оцет і продовжуйте варити ще 5 хвилин. Дістаньте з варення гострий перець.
Приберіть каструлю з варенням з вогню і залиште за кімнатної температури на 24 години.
Готове варення доведіть до кипіння, розлийте по стерилізованим банкам, герметично закрийте і остудіть.
Смачного!