Ваша дитина весь час просить солодощів і навідріз відмовляється від ягід? Кулінар Таня Литвинова знає, як вирішити проблему – потрібно готувати кекси!
Інгредієнти для тіста:
200 г борошна, 40 г (2 ст. л.) масла рослинного, 40 г цукру, 50 мл нежирного кефіра, 1 яйце, 5 г (1 ч. л.) ванільного цукру, 5 г (1 ч. л.) розпушувача, цедра 1 лимона.
Інгредієнти для начинки:
125 мл нежирного йогурту (можна збиті вершки), 100 г брусниці, 50 г цукрової пудри або цукру.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винне печиво від холостячки.
Приготування:
Зняти цедру лимона за допомогою дрібної терки.
Рослинна олія, цукор і ванільний цукор трохи збити.
Додати яйце і збити.
Додати лимонну цедру, кефір, збити.
Додати розпушувач і більшу частину борошна, трохи збити.
Додати решту борошна, вмішати ложкою.
Формочки змастити маслом. Викласти.
Тісто викласти ложкою на 3/4 по висоті формочок.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 20 хвилин.
З кексу за допомогою гострого ножа зрізати верхівку і розрізати її навпіл.
За допомогою невеликого ножа вирізати серцевину кексу (конусом).
Збити охолоджені вершки з цукровою пудрою.
Додати брусницю і перемішати ложкою.
Викласти начинку в кекс з гіркою.
Зверху прикрасити половинками зрізаної верхівки у вигляді крил.