Ви навіть не беретеся за приготування коропа через вічну проблему – безліч маленьких кісточок? Але кулінарний експерт Сергій Калінін знає найкращий спосіб впоратися з нею – приготувати короп по-сичуаньськи, з якого не доведеться діставати кісточки!
ІНГРЕДІЄНТИ:
Короп – 1 шт.
Соєвий соус – 1-2 ст. л.
Часник – 3 зубчики
Імбир свіжий – 30 г
Перець чилі – 1 шт.
Яблучний оцет – 0,5-1 ст. л.
Помідори, консервовані у власному соку – 2-3 шт.
Олія – 0,5 склянки
Пучок петрушки
Пучок зеленої цибулі
Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
Цукор – 1 ст. л.
ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Согревающая варенуха от Аллы Ковальчук
Приготування:
Зробити на тушці коропа неглибокі косі надрізи. Зробити маринад з соєвого соусу, солі, цукру та перцю, маринувати 30 хвилин.
Просушити паперовим рушником. Обсмажити з обох боків до рум’яної скоринки у великій кількості рослинного масла.
Приготувати соус з дрібно нарізаного часнику, зеленої цибулі, петрушки, кінзи, свіжого імбиру, пюрованих помідорів, консервованих у власному соку, перцю чилі, цукру, яблучного оцту, води і рослинного масла.
Протушкувати рибу в соусі. Потім вийняти готового коропа. Додати в соус кукурудзяний крохмаль. Довести до загустіння.
Подавати соус разом з коропом. Посипати зеленою цибулею.