РЕЦЕПТ: Делікатес зі свинячих щік від Сергія Калініна
Інгредієнти:
Відварені свинячі щоки без жиру – о,5 кг
Соняшникова олія – 4 ст. л.
Сухий чай – 2 ст. л.
Яблука зелені – 4 шт.
Лимон – 1 шт.
Майоран – 1 гілочка
Орегано – 1 гілочка
Капуста білокачанна – 300 гр.
Болгарський перець червоний – 200 гр.
Сіль – щіпка
Вода – 600 мл
Приготування:
Очищаємо від шкірки і жиру щоки, промиваємо і проварюємо цілим шматком протягом 15 хвилин.
Чай заливаємо окропом, і в цій заварці залишаємо відварене м’ясо на годину.
Потім нарізаємо шматочками завтовшки 3-4 сантиметри, викладаємо на сковорідку, заливаємо рослинним маслом, накриваємо кришкою і обсмажуємо по 2 хвилини з кожного боку.
Ріжемо капусту, яблука і перець.
Перекладаємо м’ясо і капусту, перець, яблука в горщик.
Додаємо орегано, майоран.
Поливаємо соком лимона. Ставимо горщик в розігріту духовку і тушкуємо страву 20-25 хв при температурі 200 градусів.