Для чого потрібні перекуси, розповіла Світлана Фус
Між основними прийомами їжі проходить 5—7 годин. Це досить великий проміжок часу, за який вам точно захочеться їсти. Для цього і потрібні перекуси. Ось тільки є велика різниця між «перекусити» і «постійно щось жувати». Дієтолог проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус розповіла, для чого потрібні перекуси.
Для початку необхідно розібратися, звідки і як з’являється відчуття голоду. Адже харчуючись ситно і правильно, наш організм через деякий час все одно починає нагадувати про почуття голоду.
Більше на тему: Парові курячі котлети з овочами: рецепт від Світлани Фус
Потрапивши у шлунок, їжа перетравлюється через 1,5—2 години і невеликими порціями потрапляє в кишечник. Шлунок поступово зменшується в об’ємі. Години через 3 у шлунку залишається зовсім мало їжі, а в мозок починають надходити сигнали про зміну об’єму. Крім того, починає поступово знижуватися рівень глюкози в крові.
У цей момент ми відчуваємо голод і тягнемося за солодким, хоча насправді потрібний корисний легкий перекус.
Чим перекусити?
Якщо між сніданком і обідом або обідом і вечерею проходить більше 7—8 годин, перекусіть ситніше, не обмежуйтеся яблуком або капучино.
З’їжте, наприклад:
- рулет з лаваша з куркою і овочами або з сиром і овочами;
- салат зі свіжих овочів із макаронами з твердих сортів пшениці зі склянкою томатного соку або чашкою трав’яного чаю.
Ваш денний раціон повинен містити мінімум три повноцінних прийоми їжі: сніданок, обід і вечерю. Але краще, якщо ви між ними один раз повноцінно перекусите. І тоді між усіма прийомами їжі перерва буде близько 4-х годин. Це дозволяє більш рівномірно розподілити їжу протягом дня, зробити кожен прийом їжі повноцінним і налагодити режим харчування
Ідеальний перекус — це той, який допоможе вам не думати про їжу найближчі кілька годин.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.