Мармелад: рецепт приготування від Альони Александрової
Переможниця домашнього схуднення проекту «Зважені та щасливі»-6 Альона Александрова розуміється на правильному харчуванні. Як побалувати себе смачною їжею, не витрачаючи багато часу на приготування? Альона ділиться зі своїми читачами новим рецептом мармеладу в домашніх умовах.
Приготувати мармелад в домашніх умовах – це прекрасний спосіб самостійно проконтролювати всі процеси обробки продуктів. Вони не повинні в результаті зашкодити вашому здоров’ю. А також, якщо ви не байдужі до солодкого, то цей рецепт саме для вас. Найкращий варіант для заміни цукерок та тістечок, які перенасичені цукром. Мармелад від Альони Александрової повністю натуральний і в рази смачніший за магазинний. Найголовнішим згущувачем є агар-агар – натуральний природний желатин. Тож жодні харчові замінники або барвники не будуть задіяні.
Складові:
- Груша – 1 шт.
- Яблуко – 2 шт.
- Малина – 50–60 г
- Агар-агар – 7 г (1 пакетик)
- Вода – 50–80 мл
- Мед – за бажанням
Спосіб приготування:
- Очистіть від шкірки та серцевини яблука й грушу. Подрібніть шматочки у блендері.
- Додайте до суміші малину і подрібніть ще раз у блендері до більш тягучої маси.
- Додайте до суміші 50–80 мл кип’яченої води.
- Перелийте всю готову масу в металеву глибоку миску і поставте на повільний вогонь. Перемішуйте постійно суміш, аби вона не пригоріла.
- З появою перших бульбашок додайте пакетик агар-агару і мішайте суміш ще 4 хвилини.
- Після цього розлийте рідкий мармелад у силіконові формочки і залиште при кімнатній температурі застигати.
- Готовий мармелад посипте кокосовою стружкою або ванільною пудрою.
Більше на тему: Шоколадні кекси: рецепт від Альони Александрової
Якщо у вас немає блендера, відваріть масу на повільному вогні до м’якої текстури і відіжміть до однорідної маси за допомогою товкачки для картоплі.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.