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
Страви зі свинини на Новий рік 2018: топ-5 рецептів | Телеканал СТБ
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Що приготувати зі свинини на Новий рік: топ-5 страв

Телеканал СТБ

Новорічне застілля складно уявити без гарячих м’ясних страв. Ніжна і соковита свинина готується швидко і просто, а також прекрасно поєднується практично з будь-яким гарніром або маринадом – на основі вина, апельсинового соку, соєвого соусу. Що приготувати зі свинини на Новий рік, щоб здивувати гостей і порадувати навіть досвідчених м’ясоїдів? У нас є ідеї!

Читайте також: Все про святкування Нового року та Різдва

Пряний рулет з сухофруктами

что приготовить из свинины на новый год, блюда из свинины на новый год, новогодние блюда из свинины, рецепты из свинины на новый год

Складові:

  • 1 кг свинячої шиї
  • По 100 г кураги, сушеної вишні та ананаса
  • По ½ ч. л. кмину, меленого коріандру, сушеного часнику, сушеної меленої цибулі
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Свинину злегка відбити молотком. Змішати оливкову олію і спеції. Ретельно натерти м’ясо з усіх боків, обернути харчовою плівкою і прибрати в холод на 6 год.
  2. Сухофрукти нарізати і викласти на м’ясо. Згорнути рулетом і обв’язати кулінарною ниткою. Перекласти м’ясо на змащене олією деко і запікати в духовці 1,5–2 год при 180 °C.

Свинина в азіатському стилі

что приготовить из свинины на новый год, блюда из свинины на новый год, новогодние блюда из свинины, рецепты из свинины на новый год

Складові:

  • 300 г свинини
  • 5–6 стеблів шніт-цибулі
  • ½ цибулини
  • 2 перцю чилі
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст. л. тертого імбиру
  • Сіль, перець

Для маринаду:

  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. кунжутного масла
  • 1 ст. л. рисового вина

Спосіб приготування:

  1. Свинину нарізати шматочками. Ріпчасту цибулю і шніт-цибулю дрібно порубати. Перець нарізати тонкими кружечками. Часник розчавити пресом.
  2. З’єднати всі інгредієнти для маринаду і добре перемішати. Замаринувати свинину і залишити на 20 хв.
  3. У сковороді нагріти масло і обсмажити м’ясо до сірого кольору. Додати перець чилі та обсмажувати на середньому вогні до м’якості. Потім додати імбир, цибулю і часник. Посолити, поперчити і, помішуючи, тримати на вогні ще 3–4 хв.

Свиняча вирізка, запечена з айвою

что приготовить из свинины на новый год, блюда из свинины на новый год, новогодние блюда из свинины, рецепты из свинины на новый год

Складові:

  • 1,5 кг свинячої вирізки
  • 1 ч. л. насіння кропу
  • 1½ ч. л. насіння фенхелю
  • ½ ч. л. насіння коріандру
  • 1 ч. л. чорного перцю горошком
  • 1 ч. л. духмяного перцю
  • Цедра 1 лимона
  • 2–3 зубчики часнику
  • 4 айви
  • 1 ст. л. сухого білого вина
  • 1 ст. яблучного соку
  • 1 ст. л. цукру
  • 50 г вершкового масла
  • Рослинна олія
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Спеції подрібнити в ступці та змішати з цедрою лимона. Рясно натерти свинину і залишити маринуватися на 30 хв.
  2. Айву нарізати дольками, покласти в сотейник, залити вином і яблучним соком. Додати цукор і варити протягом 5–7 хв.
  3. Замариноване м’ясо обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору. Помістити в форму для запікання і викласти навколо айву. Полити частиною соку, в якому тушкувалась айва. Накрити фольгою і відправити запікатися протягом 40–45 хв при 200 °C.

Домашні ковбаски

Home-made Pork Sausages in rustic pan with thyme

Складові:

  • 800 г м’якоті свинячого окосту
  • 250 г свинячої грудинки
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 ч. л. хмелі-сунелі
  • ½ ч. л. гострої меленої паприки
  • Мускатний горіх
  • Свинячі кишки
  • 3–4 гілочки чебрецю
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. М’ясо нарізати і пропустити через м’ясорубку. До фаршу додати сіль, перець і спеції. Перекласти в миску, затягнути харчовою плівкою і відправити в холод на 30 хв.
  2. Цибулю і часник подрібнити.
  3. У сотейнику змішати 80 мл води і крохмаль. Нагрівати до загустіння крохмалю. Остудити і додати до фаршу. Додати цибулю і часник.
  4. Через спеціальну насадку або лійку заповнити фаршем кишки. Ковбаски варити 20 хв на повільному вогні. Підсмажити разом з чебрецем до рум’яної скоринки.

Медальйони в беконі

что приготовить из свинины на новый год, блюда из свинины на новый год, новогодние блюда из свинины, рецепты из свинины на новый год

Складові:

  • 500 г свинячої вирізки
  • 100 г бекону
  • Рослинна олія
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Свинячу вирізку обернути беконом і нарізати гострим ножем на медальйони товщиною 2–3 см.
  2. Сковороду змастити маслом і обсмажити нарізану вирізку в беконі з обох сторін по 1,5 хв. Подавати зі свіжими або вареними овочами.

Більше рецептів на Новий рік 2018 ви знайдете за посиланням.