Персиковий лікер: як приготувати в домашніх умовах

Телеканал СТБ

Сезон персиків в самому розпалі. Як же приємно зірвати з дерева плід і насолоджуватися його літнім смаком. Щоб його сонячний аромат і спогади про літо зігрівали вас навіть зимовими вечорами, пропонуємо вам приготувати персиковий лікер в домашніх умовах. Читайте покроковий рецепт, який порадує вас простотою в приготуванні і здивує ваших подруг і близьких. На його основі можна приготувати багато коктейлів, або ж просто насолоджуватися смаком лікеру.

Читайте також: Наливка з лепестків роз – рецепт пошаговий

Складові:

персики – 1 кг

якісна горілка або спирт 40-45% – 1 літр

цукор – 250-350 грам

вода – 100-150 грам

Спосіб приготування:

Крок 1: З персиків необхідно зняти шкурки, вони дають гіркоту. Коли плоди будуть очищені – розрізаємо їх на половинки і витягаємо кісточки.

Крок 2: М’якоть подрібнюємо блендером до однорідного стану.

Крок 3: В персикове пюре додаємо 100-150 г окропу, добре перемішуємо.

Крок 4: Через 2-3 шари марлі вичавлюємо сік з пюре. М’якоть можна викидати.

Крок 5: У сік додаємо горілку, цукор і ретельно перемішуємо. Якщо ви любитель солодкого, цукру можна додати трохи більше.

Крок 6: Переливаємо в ємність, в якій лікер буде настоюватися. Ставимо в темне місце з кімнатною температурою на 2 тижні. Раз на добу, лікер необхідно струшувати.

Крок 7: Через 2 тижні, лікер необхідно профільтрувати через вату, або складену в кілька разів марлю. Розлити по пляшках.

Персиковий лікер готовий! Зберігати його потрібно при кімнатній температурі, в герметично закритій ємності. Термін придатності такого лікеру – 3 роки.

Читайте також: Полунична наливка – рецепт покроковий