PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Кекси з малиною: три прості рецепти

Телеканал СТБ

Що може бути більш літнім, ніж зірвати з куща ягоду малини? Або скупити всю малину з прилавку, принести додому і їсти її прямо руками. На жаль, життя малини не довге, а стільки всього потрібно встигнути приготувати! Прості рецепти смачних малинових кексів читайте нашому матеріалі.

Читайте також: Пошаговый рецепт малинового мороженого

Класичний малиновий кекс

Складові:

Борошно – 250 г

Малина – 300 г

Яйця – 3 шт.

Цукор – 200 г

Вершкове масло – 200 г

Ванільний цукор – 10 г (1 пакетик)

Розпушувач – 1,5 ч.л.

Спосіб приготування:

Яйця збиваємо з цукром і сіллю, додаємо розм’якшене вершкове масло і продовжуємо збивати. Поступово додаємо просіяне борошно і розпушувач. Міксером замішуємо тісто і ділимо його на 2 частини. З половини малини робимо пюре і додаємо в одну частину тіста, в іншу – ванільний цукор. Форму для кексу змащуємо маслом і присипаємо борошном. Виливаємо туди світлу частину тіста, зверху викладаємо шар цілої малини та заливаємо малиновим тістом. Випікати при 180 градусах протягом 40 хвилин. Готовий пиріг остудити у формі і тільки потім перевернути на блюдо. Прикрашаємо цукровою пудрою, і свіжою малиною.

Малиновий чізкейк

Складові:

Вершковий сир – 300 г

Малина – 500 г

Сметана -200 г

Цукрова пудра – 180 г

Печиво бісквітне – 100 г

Вершкове масло – 60 г

Волоські горіхи – 100 г

Желатин – 4 пластинки

Спосіб приготування:

Желатин замочуємо в холодній воді. Печиво і горіхи подрібнюємо в крихту за допомогою блендера і перемішуємо з розтопленим вершковим маслом. Рівномірно викладаємо в роз’ємну форму, злегка утрамбовуюєм і відправляємо в холодильник. Із 400 грам малини робимо пюре і протираємо через сито, щоб позбутися кісточок. На невеликому вогні нагріваємо малинове пюре до перших бульбашок. Желатин дістаємо з води, додаємо до малини і перемішуємо. Сметану, вершковий сир і цукрову пудру ретельно перемішуємо ложкою і потім збиваємо міксером до однорідності. Додаємо малинове пюре і знову перемішуємо. З холодильника дістаємо корж, виливаємо зверху вершково-малиновий крем і повертаєм охолоджуватися на 2 години. Готовий чізкейк дістаємо з форми і прикрашаємо залишилася малиною.

Відкритий малиновий пиріг

Складові:

Борошно – 250 г

Вершкове масло – 70 г

Цукор – 70 г

Ванільний цукор – 10 г

Яйце – 1 шт

Розпушувач – ½ ч.л.

Малина – 300 г

Цукрова пудра

Спосіб приготування:

Змішуємо розтоплене вершкове масло з цукром і ванільним цукром. Додаємо яйце і добре перемішуємо. Всипаємо борошно, розпушувач і змішуємо до однорідності. Тісто перекладаємо в, змащену маслом, форму і робимо бортики. Зверху, не вдавлюючи, викладаємо малину. Злегка присипаємо цукром і відправляємо в, розігріту до 180 градусів, духовку на 40 хвилин. Перед подачею шматочок пирога посипаємо цукровою пудрою.

Смачного!