Глазур для паски на Великдень: рецепт, щоб не обсипалася

Телеканал СТБ

Зовсім скоро Великдень. Господині вже запасаються рецептами пасок і готуються до трапези. У матеріалі ми розповімо про головну прикрасу паски – глазур. Як приготувати помадку так, щоб вона не обсипалася?

Читайте також: смачна сирна паска – рецепт покроково

495958190

Читайте також: паска в хлібопічці – рецепт

Необхідні інгредієнти для білкової глазурі:

  • яєчні білки – 2 штуки;
  • цукор – 100 г .;
  • дрібка солі;
  • склянка води;
  • лимонний сік.

Спосіб приготування:

  1. Зваріть сироп з цукру і води.
  2. Охолодіть білки і збийте їх в піну.
  3. Дуже повільно влийте в білки гарячий сироп, збиваючи їх в цей час.
  4. Продовжуйте збивати білки, поки сироп не охолоне.

Розкриємо маленький секрет: щоб глазур заблищала, на фінальному етапі приготування додайте в неї чайну ложку лимонного соку.

Глазур необхідно наносити на гарячу паску, щоб вона «взялася».

Читайте також: простий рецепт паски – покроково

Several Kulich, a traditional Russian Easter bread, with meringue and colorful sprinkles

Читайте також: Як прикрасити паски на Великдень власноруч: квіти в малайзійській техніці

Одну частину глазурі можна використовувати як основу. А другу – зафарбувати і використовувати як прикрасу. Також для різнокольорової глазурі рекомендують додавати в теплу воду кілька ложок варення, а також харчові барвники і спеції.

Відзначимо, що також для фіксації глазурі використовують желатин. Його додають на початку приготування. Одну чайну ложку швидкорозчинного желатину слід залити двома столовими ложками холодної води і залишити на 5 хвилин. Після того, як желатин настоїться, його необхідно додати в гарячий сироп (крок 1). Подальші дії залишаються колишніми.

Вітаємо зі Великоднем. Смачної вам паски і веселих вихідних!

Читайте також: Великдень 2017 – що повинно бути на пасхальному столі