PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Сирна паска: покроковий рецепт

Телеканал СТБ

Святковий великодній стіл важко уявити без Паски. Але що робити, якщо часу пекти зовсім немає, та й з тістом ви не дуже дружите? Пропонуємо вам легкий та смачний рецепт сирної Паски покроково, завдяки якому ви зможете порадувати близьких красивим і користним смаколиком.

Читайте також: якого числа Пасха 2017 Україна522795454Інгредієнти

  • 1 кг сиру
  • 250 мл вершків 10% жирності
  • 5 яєць
  • 2 склянки цукру
  • 250 г вершкового масла
  • 100 г родзинок
  • 100 г волоських горіхів
  • 50 г цукатів
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 лимон

Покроковий рецепт приготування

1. Відокремте жовтки від білків і збийте.

2. У збиту жовткову масу додайте вершки і доведіть до кипіння на водяній бані або у каструлі з товстим дном. Постійно помішуйте і стежте, щоб жовтки з вершками не підгоріли. Отриманій масі дайте охолонути.

3. Горіхи обсмажте на сухій пательні або в духовці. Ізюм промийте і просушіть. Натріть цедру одного лимона.

4. В остиглу заварну яєчно-жовткову масу втирайте сир, вершкове масло. Туди ж додайте горіхи, родзинки, лимонну цедру і ванільний цукор. Все добре перемішуйте.

5. У спеціальну форму для Паски викладіть приготовлену суміш, попередньо застеливши її двома шарами вологої марлі. Поставте в холодильник під гніт мінімум на 12 годин. За цей час вийде зайва рідина і сирна Паска прийме красиву форму, прикрасити за вашим смаком цукатами.514413886

514413986ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврейська пасха 2017: якого числа, звичаї і традиції