Меню на весілля: як вибрати смачні страви

Телеканал СТБ

У такий важливий та хвилюючий день – день весілля – хочеться, що б все було ідеально. Молодята продумують свято до дрібниць, щоб воно було душевним і радісним. Гості вітають нову сім’ю, дивляться на прекрасну пару та піднімають келихи за їх щастя і благополуччя. Після тостів йдуть весільні частування – один з головних аспектів такого заходу. Як же правильно вибрати смачні страви для весільного банкету?

wedding(2)

  1. Враховуйте кількість гостей та їх вподобання

Якщо Ви хочете, щоб свято залишило тільки найприємніші спогади, то необхідно врахувати гастрономічні уподобання гостей, а також знати точну кількість учасників свята. Для того щоб ніхто не пішов додому голодним, розрахуйте меню приблизно на 1 кг їжі на людину: холодні закуски – 400 г, салати – 200-300 г, гарячі закуски – 100 г, гаряче основне – 200 г та десерт – 100 г. Обов’язково продумайте кількість алкогольних та безалкогольних напоїв.

  1. Замовляйте класичні страви

Незвичайні інтерпретації класичних страв приємно здивують Ваших гостей. Практично жодне весільне меню не обходиться без салатів, холодних закусок і гарячих страв. Наприклад, цікава подача салатів Цезар або Грецький, які напевно пробували більшість запрошених, може порадувати знайомим та перевіреним поєднанням смаків, але в той же час запам’ятається оригінальністю. Замовивши гарячі страви з різних видів м’яса, риби і вегетаріанські Ви з легкістю зможете догодити кожному гостю. І пам’ятайте, що не варто замовляти те, що Ви не пробували.

wedding

  1. Зверніть увагу на пору року

Якщо врахувати особливості сезону, можна значно скоротити витрати на весільний банкет і в той же час урізноманітнити меню.

Наприклад, навесні гості з задоволенням їстимуть легко засвоювані продукти. У літню пору безліч фруктів та овочів зроблять святковий стіл яскравим і корисним. Овочеві салати і закуски, фруктово-ягідні десерти, натуральні соки не залишать Ваших гостей байдужими та голодними. Осінні сезонні хіти: гарбуз, кукурудза, цукіні перетворять весілля в осінній свято і прекрасно доповнять овочеві і фруктові тарілки.

Родзинкою банкетного столу взимку стануть маринади і соління, а глінтвейн та інші зігріваючі зимові напої, безсумнівно, зігріють всіх гостей.

wedding (3)

  1. Дотримуйтеся стилістики свята

Якщо весілля заплановане в певній тематиці – наприклад, гавайська, європейська чи українська, то потрібно ознайомитися зі стравами обраної кухні. Попередньо спробуйте кілька страв, які хочете запропонувати учасникам банкету. І дотримуйтеся стилістики свята. Наприклад, якщо Вам і Вашим гостям близька тематика Мексики, то подавати сало з часником буде не зовсім доречно.

wedding(1)

Дотримуючись цих простих правил, Ви не залишите своїх гостей незадоволеними і голодними, а вони в свою чергу створять незабутню атмосферу свята і веселощів.