«Львівські дріжджі» отримали «Добрий знак»

Телеканал СТБ

Два продукти «Компанії Ензим» – пресовані хлібопекарські дріжджі ТМ «Львівські дріжджі» та хлібопекарські сухі дріжджі ТМ «Львівські дріжджі» – пройшли перевірку національної кампанії якості та безпеки «Добрий знак». Комерційний директор ПРАТ «Компанія Ензим» Сергій Лавров каже: «Коли нам представили проект «Добрий знак», нас зацікавили дві речі. По-перше, на відміну від інших подібних проектів, “Добрий знак” вимагає жорсткоъ відповідності європейським стандартам якості. Для нас, як виробника, який понад 50% продукції експортує в країни Західної Європи, це було дуже важливо. По-друге, перевірка виробництва згідно європейським і українським вимогам. Адже ми – лідер категорії хлібопекарських дріжджів в нашій країні». Львівські_дріжжі_2 Продукти харчування, які отримують «Добрий знак», проходять два етапи перевірки. Перший – аудит виробництва. Виробництво «Компанії Ензим» перевірялося міжнародними аудиторами на основі «чек-листа», складеного за вимогами стандарту IFS. Другий етап – перевірка самого продукту на відповідність європейським і українським нормам якості в їх самому жорсткому варіанті. Для категорії дріжджів виявилося, що українські норми набагато суворіше європейських, в силу особливостей національного законодавства. В Україні є ДСТУ на даний вид продукції, а Європа закриває питання лише загальними нормативними актами з гігієни харчових продуктів (CAC/RCP-1, Codex Stan193 тощо). Зокрема, продукти «Львівські дріжджі» перевірялися в незалежних акредитованих лабораторіях Eurofins (Польща, Словаччина). Перевірка якості проводилася за такими важливими для категорії дріжджів показниками якості, як вологість, сухий залишок, підйомна сила і кислотність. Крім того, враховувалися такі показники безпеки: відсутність важких металів (свинець, миш’як, кадмій, ртуть, мідь, цинк), радіонуклідів (цезій-137, цезій-134, стронцій – 90), патогенної мікрофлори (плісеневі гриби, патогенні мікроорганізми, в тому числі Сальмонела, бактерії групи кишкових паличок, золотистий стафілокок). Львівські_дріжжі_1«Пік використання пресованих і сухих дріжджів – перед Великоднем, у святковій випічці. Тому ми старалися, щоб покупці, які готуються до великоднього столу, побачили “Добрий знак” на нашій упаковці і ще раз переконалися, що наш продукт відповідає найвищому рівню європейських і українських стандартів якості та безпеки. Завдяки “Доброму знаку” ми для себе ще раз підтвердили якість і оцінку нашої продукції”, – говорить Сергій Лавров.

«Львівські дріжджі» від українського виробника «Компанії Ензим», взяті з полиці звичайного українського магазину представником «Доброго знаку», успішно пройшли всі етапи перевірки. У зв’язку з чим, «Львівські дріжджі» отримали право нанесення «Доброго знаку» на упаковку на один рік.