noad

Сирний хліб з паприкою і гарбузовим насінням від Лізи Глінської

Телеканал СТБ

 

DKF_5767

Інгредієнти:

450 гр борошна
4 яйця
60 мл вершків
Сіль
30 гр цукру
5 гр дріжджів (сухих швидкодіючих)
200 гр сиру КОМО “Фамілія”
Сухі трави (чебрець, базилік, оригано)
Паприка
40 гр гарбузового насіння

Спосіб приготування:

1. З’єднайте яйця, вершки, сіль і цукор.

DKF_5553

2. Додайте борошно з дріжджами в яєчну масу. Перемішайте. Цей заміс можна робити руками, а можна скористатися комбайном (насадка «гак»), так звичайно швидше.

DKF_5554

3. Поступово вмішайте кубики вершкового масла. Для того, щоб тісто вийшло правильної консистенції, необхідно вимішувати його впродовж 15 – 20 хвилин. Борошно в цей час додавати не потрібно.

DKF_5556

4. Накрийте тісто кухонним рушником і залиште в теплому місці на 2-3 години. Воно має збільшитися в 3 рази. У загальній складності тісто у нас має підійти 3 рази.

DKF_5558

5. Тісто добре підійшло, його необхідно «осадити», тобто злегка вимішати, знову накрити рушником і залишити для другого підходу. Це займе ще кілька годин.

DKF_5560

6. Приготуємо начинку для хліба. З’єднайте тертий на крупній тертці сир КОМО “Фамілія” (100 гр), додайте чебрець, базилік, оригано і обсмажене гарбузове насіння.

DKF_5646

7. Після другого підходу тесту, вмішайте в нього 100 гр тертого сиру. Сформуйте з тіста пласт, підпиляйте робочу поверхню борошном.

DKF_5677

8. Викладіть на тісто сирну начинку і сформуйте рулет.

DKF_5680

9. Викладіть тісто у форму, попередньо змащену вершковим маслом і злегка присипану борошном. Дайте тісту підійти третій раз.

DKF_5682

10. Змастіть тісто жовтком і відправте запікатися в духовку, розігріту до 160 градусів на 35-40 хвилин. Перш, ніж нарізати хліб, дайте йому повністю охолонути.

DKF_5685

Смачних новорічниих свят!

фОТО: Дмитро Хорошаєв