noad

Курча із сирним соусом від Лізи Глінської

Телеканал СТБ

 

DKF_4548

Інгредієнти: 

1 курча
Сіль
Перець
Рослинна олія

Для приготування сирного соусу потрібно:

15 гр вершкового масла
10 гр борошна
250 мл молока
50 гр плавленого сиру “КОМО Діжонський”
Сіль

Спосіб приготування:

1. Курча розрізати на 2 частини, промити і просушити. Посолити і поперчити його. Обсмажити на рослинному маслі кілька хвилин з кожного боку до золотистої скоринки. Укласти курча на деко з пергаментом і запікати при температурі 180 градусів ще 15 – 20 хвилин.

DKF_4476

2. Приготуємо соус. На сковороду покласти борошно і вершкове масло. Перемішувати до розчинення вершкового масла. Додати холодне молоко, сіль. Варити соус, весь час помішуючи, допоки не стани густим

DKF_4477

3. Додати плавлений сир і зняти соус з вогню. Я використовую плавлений сир з діжонською гірчицею.

DKF_4478

4. Щоб суп був гладким і однорідним, необхідно пробити його занурювальним блендером. Якщо соус дуже щільний за структурою, додавайте гаряче молоко.

DKF_4480

5. Подавати соус можна до курчати, а також до будь-якої птиці.

DKF_4544

Нехай смакує!

ФОТО: Дмитро Хорошаєв