PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Запашна запіканка з сиром та грибами

Телеканал СТБ

 

6

Інгредієнти:

Картопля – 0,5 – 1 кг

Гриби свіжі – 0,5 кг

Нежирна сметана – 200-250 гр.

Сир твердий КОМО Фамілія – 150 гр.

Сир плавлений КОМО «З грибами» – 1 шт.

Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.

Олія рослинна

Масло вершкове

Сіль, молотий перець

Процес приготування:

VershkoviyКартоплю відварити в мундирах до готовності, очистити і нарізати кружечками завтовшки 0,5 см. Цибулю нашаткувати півкільцями і обсмажити на олії до прозорості або трохи золотистого кольору. Гриби нарізати пластинками і теж обсмажити. До речі, гриби краще солити і перчити на самому початку готування, тому що так вони краще вбирають всі аромати.

Форму для запікання змастити вершковим або рослинним маслом. Викласти шар картоплі. Посолити, поперчити і змастити сметаною (грецьким йогуртом або вершками). Посипати тертим плавленим сиром КОМО «З грибами».

Потім викласти обсмажену цибулю та гриби. Повторити шари. Зверху засипати тертим твердим сиром КОМО Фамілія і запікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин.

Смачного!