Зірки СТБ поділилися літніми рецептами

Телеканал СТБ

Вже цієї осені всі бажаючі зможуть підтягнути свої кулінарні навички, почерпнувши нову інформацію з нового сезону програми «МастерШеф» на каналі СТБ. Крім того, з понеділка по п’ятницю своїми кращими кулінарними рецептами незмінно діляться експерти проекту «Все буде добре». Але, як виявилося, зірки інших наших програм – теж талановиті та вмілі господині! Сайт СТБ попросив ведучих та учасниць проектів каналу розповісти про те, що вони готують в спекотну пору року, а також поділитися своїми улюбленими рецептами.

Запечена сьомга від ведучої програми «Танцюють всі!» Лілії Ребрик


Інгредієнти: філе сьомги, лимон, майонез, олія, цибуля порей, кріп, твердий сир.

Спосіб приготування: Беремо філе звичайної сьомги, викладаємо його на фольгу, змащену маслом. Перед цим сьомгу обробляємо лимончиком і майонезом (можна також додати якийсь свій улюблений соус). Зверху рясно викладаємо цибулю порей, порізаний кріп, і все це засипаємо тертим твердим сиром. Страва випікається в духовці 20 хвилин.

«Як на мене, краще страви влітку бути не може! – зізнається чарівна телеведуча і молода мама. Вона дуже легка, смачна, але поживна. Насправді цю страву в нашій сім’ї першим почав готувати мій чоловік Андрій. І зараз вона стала однією з улюблених на нашому столі. Я годуюча мати, і розумію, що мені необхідне повноцінне харчування. А риба якраз дає мені всі необхідні вітаміни. Так що якщо раніше я полюбляла овочі, то зараз люблю рибу ».

Лилия Ребрик


Крем-суп з цукіні від переможниці «МастерШеф» Світлани Шептухи


Інгредієнти:
600 г цукіні, 200 г цибулі, 5 зубчиків часнику, 100 г твердого тертого
сиру, 30 г вершкового масла, 100 мл води, 200 мл вершків 16%, 30 г листя
базиліка, 10 г листя петрушки, 80 г тертого пармезану,
сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування: Акуратно зніміть шкірку з цукіні і відкладіть в сторону. Наріжте цукіні рівними кубиками. У каструлі прогрійте вершкове масло на повільному вогні, нехай мліє роздавлений часник і цибуля, нарізані кубиками. Додайте кубики цукіні і нехай мліє 5-7 хвилин, потім додайте воду і приправте за смаком. Готуйте на малому вогні 20-30 хвилин, доведіть до кипіння. Додайте бланшировані шкурки цукіні і готуйте ще 4-5 хвилин. Потім покладіть туди твердий сир і пармезан, дайте сиру розплавитися, після чого додайте базилік і листя петрушки. Подрібніть суп у блендері до однорідності. Додайте вершки і прогрійте. Подавайте суп з часниковими грінками.

Суп

Свинина з фруктами від ведучої програми «Вікна-Новини» Тетяни Висоцької


Інгредієнти: 500 г м’яса, одна цибулина, одна морква, томати, два персики або чотири сливи, сіль і спеції.

Спосіб приготування: Поріжте м’ясо шматочками, обсмажте його і поставте тушкувати. Після цього наріжте цибулю і морквину, натріть на тертці томати і нехай все це гарненько прожариться. Перед тим, як терти томати, необхідно облити їх окропом, щоб легко було знімати шкірку. Далі необхідно нарізати дольками персик або сливу, додати до тушкування і довести все до готовності м’яса. Сіль і спеції додаються за смаком.

«Вважаю, що більш літнього рецепту, ніж свинина або курятина з фруктами, не буває, – переконана Тетяна Висоцька. Цю страву я готую 2-3 рази на сезон для своєї сім’ї. Навчила мене йому мама. Але часто готувати це  не раджу. Просто вона може набриднути і втратиться його незвичайний пікантний смак. Вважаю що це прекрасна незвичайна і літня страва, якою можна пригостити рідних чи гостей».

Татьяна Высоцкая


Легкі страви на будь-який смак від зірки проекту «Холостяк-3» Анни Козир


Фруктовий десерт на двох

Інгредієнти: 250 г охолоджених вершків, 100 г цукру, банан, яблуко, груша, виноград, ківі, абрикос або персик, мандарини.

Спосіб приготування: Необхідно взяти охолоджені вершки і цукор, збити їх до отримання однорідної маси. Один банан, два мандарини, одне яблуко, одну грушу, 10-15 штучок виноградин, пару ківі, абрикоси або персик нарізати кубиками. Фрукти перемішати зі збитими вершками. Подавати десерт охолодженим.

«Готую цей десерт кілька разів на тиждень. Виходить така ось вітамінна та корисна гірка », – розповідає Аня Козир.

Смажені овочі на грилі

Інгредієнти: печериці, лимон, оливкова або соняшникова олія, сіль.

Спосіб приготування: Чищені печериці потрібно побризкати лимоном, полити соняшниковою або оливковою олією і трохи посолити. Залишити маринуватися на 20 хвилин, а потім посмажити на грилі.

«Цю страву готую, коли збираємося сім’єю або з друзями, – розповідає Анюта Також люблю смажені кабачки, баклажани, помідори, перець. Вважаю, що це дуже корисна, легка для організму і швидка в приготуванні страва».

Помідори, фаршировані рисом і грибами

Інгредієнти: помідори, рис, гриби, сіль, перець, зелень.

Спосіб приготування: Беремо щільні помідори і акуратно чайною ложечкою виймаємо м’якоть. Також необхідно окремо зварити рис до напівготовності і посмажити гриби. Рис з грибами перемішуємо, солимо, перчимо і фаршируємо помідори. Перед тим, як страва відправити в духовку, можна зверху потерти сир і прикрасити зеленню. Готувати потрібно 30 хвилин.

Юлія Петровська