Станішевська віддає перевагу вишуканим салатам з сиром і прошутто, а Луценко – домашньому льоду

Телеканал СТБ

Вчора
ми розповіли про те, які страви полюбляють готувати в теплу пору року Тетяна
Висоцька, Лілія Ребрик, Анюта Козир та Світлана Шептуха.
Сьогодні своїми улюбленими рецептами діляться інші зірки каналу СТБ.

Вже
цієї осені всі бажаючі зможуть підтягнути свої кулінарні навички,
почерпнувши нову інформацію з нового сезону
програми «МастерШеф» на каналі СТБ.
Крім того, з понеділка по п’ятницю своїми кращими кулінарними рецептами незмінно діляться експерти проекту «Все буде добре». Але, як виявилося, зірки інших наших програм – теж талановиті та вмілі господині! Сайт
СТБ попросив ведучих та учасниць проектів каналу розповісти про те,
що вони готують в спекотну пору року, а також поділитися
своїми улюбленими рецептами.

Літні страви від експерта «Все буде добре» і тренера «Зважені та щасливі» Аніти Луценко

Домашній лід, що втамовує голод


Інгредієнти: чиста вода, сік вичавленого лимона, листя м’яти і мед.

Спосіб приготування: У чисту воду додаємо сік вичавленого лимона, листя м’яти і мед. Заливаємо все це в формочку, ставимо паличку і кладемо в морозильну камеру до повного замерзання.

Літній салатик № 1


Інгредієнти: рукола, авокадо, слабосолений лосось, оливкова олія, лимон.

Спосіб приготування: Інгредієнти нарізати шматочками, заправити оливковою олією і полити соком вичавленого лимону.

Літній салатик № 2


Інгредієнти: помідори «чері», цибуля, тунець, листя салату, яйця.

Спосіб приготування: Овочі, зелень, тунець і варені яйця порізати шматочками і заправити оливковою олією. Додати сіль за смаком.

«Скажу чесно, готувати я не дуже люблю, – розповідає Аніта Луценко. Але в літній час можу приготувати якийсь салатик. Це буває не часто, так як в основному готує вдома моя мама ».

Анита Луценко

Сирний пиріг від учасниці «Зважені та щасливі» і «Україна має талант» Юлії Кувшинової


Інгредієнти: 600 гр сиру, 250 мл вершків, 400 гр сметани, цукор, фрукти, желатин.

Спосіб приготування: Вершки, сметану і сир потрібно збити міксером і додати розведений у теплому молоці желатин. Додаємо до цієї маси ягоди за смаком і бажанням. (Як начинку можна взяти самі різні фрукти, джем або варення). Далі беремо форму і на дно викладаємо звичайне печиво, яке є вдома (можна попередньо замочити його в молоці). Зверху виливаємо сирну масу і посипаємо подрібненим печивом. Ставимо в холодильник на 2 години.

«Виходить дуже смачно, і купувати різні десерти не потрібно, – розповідає Юлія. Навчила мене готувати цей десерт моя тітка з Ізраїлю. Тепер на сніданок з чаєм моя дитина це їсть з великим задоволенням ».

Юлия Кувшинова

Літній салатик від фіналістки проекту «Холостяк-3» Яни Станішевської


Інгредієнти:
рукола, бебі мікс-салат, маш-салат, помідори черрі, сир моцарела, сир
Дор блю, прошутто, інжир, оливкова олія, бальзамічний білий соус, сіль,
мелений перець, дижонська гірчиця, мед.

Спосіб приготування: Всю зелень і маленькі кульки моцарелли висипаємо в миску. Помідори ріжимо на половинки, інжир на четвертинки, сир Дор блю потрібно поламати на невеликі шматочки. (Сир Дор блю потрібно додати в невеликій кількості, так як він має дуже різкий смак). Після
всього цього в салат додаємо заправку: оливкова олія, бальзамічний
білий соус, сіль, мелений перець і пів чайної ложки гірчиці діжонської з
медом.
Всі викладаємо на тарілку і зверху на салат кладемо прошутто.

«Цей салатик я придумала сама, – хвалиться Яна Станішевська. Підбирала інгредієнти, які дуже любить моя сім’я. Готую його частенько. Люблю експериментувати на кухні ».

Яна Станишевская

Юлія Жовнір сайт STB.UA

Ще
більше цікавих кулінарних рецептів ви зможете дізнатися, в новому
сезоні програми «МастерШеф», а також у постійній рубриці програми «Все
буде добре»
.