«Звана вечеря» з понеділка по п'ятницю, о 18:10

Телеканал СТБ

Цього тижня «Звана вечеря» унікальна тим, що люди, які беруть в ній участь, колись вже були переможцями цього проекту. Тепер вони демонструватимуть один одному свої сильні сторони, і продовжать боротьбу за звання найгостиннішого господаря.

І так вийшло, що до п'ятірки увійшли 4 дівчини: бізнес леді, міс Україна 2007, світська діва, космоастролог, а також прекрасний хлопець сомельє Віталій Ковач. Хто з них виявиться найсильнішим серед сильних дивіться цього тижня в програмі «Звана вечеря».

В четвер за одним столом збере гостей сомельє Віталій Ковач. Під час минулої його гри він приборкав серця учасників і став першим. Чи дозволять повторити цей трюк на собі нинішні учасниці і чи сподобаються їм страви «Римський сніданок 2», «Веселка Гарда» і «Бамбіно».

В п'ятницю на СТБ в 18.10 міс Україна 2007 Ліка Роман збере всіх на балу у Попелюшки. Пригощати вона збирається стравами «Солодке життя», «Бенкет на весь світ» і «Карета для попелюшки». Чи вдасться феї її задумка, і хто в результаті стане найгостиннішим з переможців тижня дивиться в програмі «Звана вечеря»!

Віталій Ковач, 25 років

Сомельє

Віталій професійний сомельє. Все своє життя він присвятив енології – науці про вино. Це сформувало його смак і тягу до якості вищого сорту не тільки в кулінарії і напоях. Віталій скрупульозно обирає абсолютно все, починаючи шкарпетками, завершуючи автомобілем.

«Римський сніданок»

Помідори – 100г
Мацарелла – 100г
Листя салату: редічче, фрізі, ромейн по 10г
Оцет бальзамічний
Оливкова олія
Сіль
Перець

Помідори і мацареллу нарізати кружечками. Викласти все на невелику кількість листя салату редічче, фрізі, ромейн. Як заправку використовуйте оцет бальзамік і оливкову олію. Сіль і перець за смаком. При подачі прикрасьте страву пелюстками базиліка.

«Веселка Гарда»

Запечена форель

Форель ціла на персону.
Перець червоний – 40г
Цибуля червона – 40г
Брокколі – 40г
Соняшникова олія – 30г
Вино біле – 340г
Базілік 1г
Сіль
Перець
Вершки 36% – 100г
Шпинат – 50г
Пармезан

Форель необхідно почистити від лушпиння, нутрощів. Позбавиться від хребців. Посолити і поперчити за смаком. Додати 30 грам білого вина та рослинну олію. Відправити до духової шафи запікатися. Перець, цибулю і брокколі нарізати соломкою і обсмажити для легкого овочевого гарніру. До цього блюда подається соус. Для його приготування вам необхідно взяти 10 гр. вина і вершків. Сюди ж додаєте дрібно нарізаний (у блендері) шпинат і тертий пармезан. Все ретельно перемішуємо. При подачі рибу і овочі викладаємо поряд,а можна і шарами. Соусом страву можна залити, а можна і подати окремо. Прикрашаємо пелюстками свіжого базиліка.

Смачного!

«Бамбіно»

Вершки рослинні – 300г
Жовтки – 3шт
Цукор, ванілін за смаком
Маракуя
Червона смородина

Для приготування цього цікавого десерту візьміть невелику каструльку і налийте туди рослинних вершків, жовтки, цукор і ванілін додайте за смаком. Все змішайте. Готувати отриману масу необхідно на водяній бані. Для цього візьміть каструлю більше, наповніть її водою і доведіть до кипіння. В ній розмістіть каструлю меншою за розміром. Варити доки маса не запустівіє. Отриману суміш розлийте по формах і при подачі прикрасьте шматочками маракуї. Пелюстками м'яти і ягодами червоної смородини.

Ліка Роман, 22 роки

Міс Україна 2007

Ліка Роман Міс Україна 2007 і міс цнотливість в одній особі, себе за її словами вона зберігає тільки для чоловіка. Конкурси, світські раути і тусовки Лікі відомі не з чуток, а ось яка вона господиня і кулінар, пересвідчимося в програмі «Звана вечеря».

«Солодке життя»

Салат
Відварний буряк 80г
Яблуко 40г
Огірки солоні 40г
Чорнослив 30г
Майонез 30г
Зелень 2г

Всі інгредієнти потрібно натерти або порізати тонкою соломкою, після чого викласти в один посуд. Заправити майонезом і ретельно перемішати. При подачі прикрасити зеленню.

Смачного!

«Бенкет на весь світ»

Телячі ребра з квашеною капустою

Копчені телячі ребра – 0,5кг
Квашена капуста – 1,5кг
Сметана – 250г
Часник – 10г
Зелень – 50г
Хлібець
Соняшникове масло – 150г
Цибуля – 200г
Спеції(прованські трави, кардамон)
Сіль
Перець

Окремо прожарюємо ребра використовуючи сіль, перець, трави (приправи) за смаком. До квашеної капусти додаємо дрібно різаний або видавлений часник, зелень, цибулю. Заправляємо майонезом. Все це тушкуємо на вогні близько 10-15 хвилин. Готову капусту і ребра змішуємо. На тарілку викладаємо хлібці, на які викладається капуста і ребра. Жирним соусом, який залишився, просочуємо все блюдо. Прикрасити зеленню.

Смачного.

«Карета для попелюшки»

Запечений гарбуз

1,5-2 кг гарбуза
Ягоди
Вершкове масло – 100г
Цукор – 100г
Кедрові горіхи
М'ята – 10г

Гарбуз нарізати середніми шматочками. Посипаємо її цукром і відправляємо в духовку готується, на вершковому маслі. При подачі все це прикрашається рясною кількістю ягід, невеликою кількістю кедрових горіхів. Прикрашаємо м'ятою. До цієї страви господиня подавала гранатовий сік.

Дивіться "Звана вечеря" з понеділка по п'ятницю, о 18:10 на каналі СТБ