«Їмо вдома. Тайський салат із яловичиною»

Телеканал СТБ

Що робити, якщо приходять неочікувані гості, приїжджають далекі родичі, забігає «на хвилинку» подруга або улюблене чадо запрошує на день народження десяток-другий приятелів? Нічого, крім як піти на кухню й добре провести час за приготуванням частування. Так, як це робить Юлія Висоцька.

Юлія Висоцька готує вдома, бо любить свій дім. Готує для друзів, бо любить своїх друзів. І готує тому, що любить готувати.

Багато хто намагається уникнути куховарства, уважаючи його неприємним і неминучим хатнім обов'язком. Та річ не в роботі, а у ставленні до неї. Кредо програми: зусилля мінімальні – результат максимальний. Куховарити можна й потрібно просто, швидко й весело!

Дивіться «Їмо вдома» у понеділок, 14 квітня, о 12:00 на СТБ.


Найкращі рецепти від Юлії Висоцької!

Тайський салат із яловичиною

Необхідні продукти: листя салату, 200 г яловичої вирізки, 2 огірочки, кілька пір'їн зеленої цибулі, 50 г горішків кеш’ю, половинка перцю «чилі» (без насіння), велика жменя кінзи, 2 ст. ложки соєвого соусу, 1 ст. ложка гарбузової олії, 2 ст. ложки саке, 1 ч. ложка кукурудзяного борошна, 3 ст. ложки арахісової олії, 1 ч. ложка рибного соусу, 1 ч. ложка цукру, сік одного лайма.

Яловичу вирізку покласти в морозилку на 20 хвилин. Зробити маринад із соєвого соусу, гарбузової олії, саке й кукурудзяного борошна. Якомога тонше нарізати м'ясо й відправити в маринад на 20 хвилин. Розігріти в сковороді 2 ст. ложки арахісової олії й обсмажити м'ясо протягом 2-3 хвилин, постійно помішуючи. Викласти м'ясо на паперовий рушник. У сковороду додати 1 ч. ложку рибного соусу, 1 ч. ложку цукру, сік лайма, перемішати й зняти з вогню. Цибулю нарізати довгастими кільцями, огірки соломкою, дрібно покришити перчик «чилі» і кінзу. Трошки присмажити горішки й стовкти їх у ступці. Викласти листя салату на тарілку, присипати огірочками, цибулею, кінзою і перчиком «чилі». Зверху покласти шматочки м'яса, присипати горішками й полити заправкою зі сковороди.

Баварський крем з ягідним соусом

Необхідні продукти: 250 мл молока, 5 жовтків, 300 г цукру, 2 ст. ложки желатину, 250 мл жирних вершків, 400 г заморожених вишень, 400 г заморожених полуниць (або будь-яких інших ягід), паличка кориці, 3 ст. ложки рому, пучок м'яти.

Замочити желатин у невеликій кількості води. Збити жовтки із цукром. Скип'ятити молоко. Постійно помішуючи, увести в молоко жовтки. Додати в молоко з жовтками желатин, добре розмішати й на кілька хвилин поставити крем у холодильник. Збити вершки й додати їх у крем. Для соусу: половину полуниць й вишень відправити на сковороду, додати 100 г цукру, паличку кориці й уварити до стану густого соусу. Варіант для дорослих: решту полуниць і вишень відправити на сковороду, додати 100 г цукру, влити ром і підпалити.

Змастити невеликі формочки вершковим маслом, наповнити кремом і відправити на 2 години в холодильник. Вийняти крем, перевернувши формочки, полити ягідним соусом і присипати м'ятою.

www.edimdoma.ru