«Звана вечеря. Сніданок римлянина»

Телеканал СТБ

Цього тижня кулінарну майстерність продемонструють люди цікавих і рідкісних професій. Лікар альтернативної медицини, травесті-актор, сомельє, дизайнер взуття та актриса театру ляльок. А от чиїх умінь та досвіду вистачить для перемоги та на які неординарні вчинки зважаться учасники для того, щоб стати першим, дивіться цього тижня у «Званій вечері»!

Фінальна вечеря цього тижня пройде під патронатом професійного сомельє Віталія. Все своє життя він присвятив енології – науці про вино. Це сформувало його смакові вподобання та тягу до високої якості. Віталій скрупульозно вибирає геть усе, починаючи від шкарпеток і завершуючи автомобілем. Він обіцяє здивувати не лише кулінарними шедеврами італійської кухні під назвою «Сніданок римлянина», «Альпійські канікули» та «Коза Ностра», а й провести глобальну дегустацію різних сортів вина.

Можливо, Віталій вважає, що, підвищуючи градус в організмі гостей, він підвищить і свої оцінки? Подивимося, чи вдасться це йому у п’ятницю, 11 квітня, о 18:10 на СТБ.


Салат «Сніданок римлянина»

Помідори черрі червоні й жовті – 60 г
Васильок – 2 г
Оливки – 30 г
Маслини – 30 г
Перепелині яйця – 3 шт.
Моцарела – 50 г
Бальзамічний оцет – 10 г
Оливкова олія – 3 г

Грінки італійського хліба «чіабата»

Усі інгредієнти нарізаємо середніми шматочками. Перепелині яйця відварюємо й ділимо навпіл. Викладаємо шарами й заправляємо бальзамічним оцтом і оливковою олією.

Паста з білими грибами «Альпійські канікули»

Спагеті – 80 г
Гриби морожені – 80 г
Цибуля – 40 г
Оливкова олія – 30 г
Вершки – 60 г
Пармезан – 10 г
Зелень – 2 г

Нарізаємо свіжозаморожені гриби й обсмажуємо їх на соняшниковій олії. Окремо обсмажуємо цибулю, і тільки після цього змішуємо ці інгредієнти, додаючи туди вершки. Відварюємо макарони, після чого змішуємо із заправкою. Прикрашаємо тертим пармезаном і зеленню. Сіль, перець – за смаком.

Морозиво в білому перці «Коза Ностра»

Морозиво – 150 г
Білий перець – 1 г
Волошка -1 г
Імбир – 1 г
М'ята -1 г
Ананас консервований – 60 г

Чистимо імбир і натираємо його на терці. Сюди додаємо дрібно нарізану м'яту, волошку, 2 ст. ложки цукру та 100 г води. Отриману масу добре смажимо 5-7 хвилин, даємо охолонути й пропускаємо все через блендер, щоб маса вийшла однорідною. Додаємо білий мелений перець і морозиво. Ретельно перемішуємо й охолоджуємо. Перед подаванням отримане морозиво викладаємо на кружечок консервованого ананаса.

Смачного!

Повторення 14 квітня о 07:05 на СТБ.