«Звана вечеря. Худорлява Альзіра»

Телеканал СТБ

Цього тижня кулінарну майстерність продемонструють люди цікавих і рідкісних професій. Лікар альтернативної медицини, травесті-актор, сомельє, дизайнер взуття та актриса театру ляльок. А от чиїх умінь та досвіду вистачить для перемоги та на які неординарні вчинки зважаться учасники для того, щоб стати першим, дивіться цього тижня у «Званій вечері»!

Вечір четверга обіцяє бути найцікавішим, адже господинею на ньому буде травесті-акторка Дана Нешнл. Людина-свято та жінка-скандал. Вона ж милий юнак Богдан! Свій час Богдан присвячує виступам і концертам. Він чи вона є травесті-актором, про що геть не соромиться говорити. Гості уперше побачать знайому їм Дану у чоловічому образі. А пригощатиме він стравами з антигламурними назвами «Смачна грілка», «Худорлява Альзіра» та десертом «Прощавай, фігуро».
Хто краще готує – Дана чи Богдан – покаже «Звана вечеря» у четвер, 10 квітня, о 18:10 на СТБ.

Теплий салат «Смачна грілка»
Кунжут смажений – 100 г
Куряче філе – 80 г
Черрі – 100 г
Кінза свіжа – 2 г
Спеції – 1 г
Часник – 2 г
Соєвий соус – 5 г
Цибуля ріпчаста – 20 г
Беремо кунжут і вдавлюємо його в нарізані шматочки курки. Після чого трошки обсмажуємо її на оливковій олії, додаючи часник за смаком. Решту використовуємо свіжими, нарізаними середніми шматочками. І лише цибулю нарізаємо дрібно. Викладаємо все шарами на тарілку й посипаємо спеціями.
Філе морського окуня з буряковим соусом «Сухорлява Альзіра»
Окунь морський – 200 г
Борошно – 10 г
Соняшникова олія – 30 г
Ікра летучої риби -20 г
Зелень – 2 г
Спеції для риби – 5 г
Вершки – 50 г
Лимон 1/2
Вино біле – 10 г
Салат – 10 г
Рибне філе злегка вмочаємо в борошно, спеції і трошки обсмажуємо на соняшниковій олії. Викладаємо на листя салату й заливаємо соусом. Щоб приготувати соус, вам знадобляться кондитерські жирні вершки, які виливаємо на сковорідку, до них додаємо біле вино, лососеву стружку й доводимо до кипіння.

Пончики з морозивом «Прощавай, фігуро»
Цукор – 200 г
Ваніль – 15-20 г
Яйця – 4 шт.
Молоко – 250 мол
Борошно – 0,5 кг
Вершкове масло – 100 г
Дріжджі – 10 г
Ожина
Кориця
Морозиво
Із дріжджів, цукру, ванілі, кориці, яєць, масла й молока замішуємо тісто. Робимо маленькі кульки, злегка обсипавши їх борошном, щоб уникнути пригоряння. Смажимо їх у вершковому маслі. Щоб забрати з них зайвий жир, після смаження оберніть кульки серветкою. Подавати з морозивом і ожиною.
Смачного!
Повторення 11 квітня о 07:05 на СТБ.