«Звана вечеря. Салат «Мералікундія»

Телеканал СТБ

Цього тижня кулінарну майстерність продемонструють люди цікавих і рідкісних професій. Лікар альтернативної медицини, травесті-актор, сомельє, дизайнер взуття та актриса театру ляльок. А от чиїх умінь та досвіду вистачить для перемоги та на які неординарні вчинки зважаться учасники для того, щоб стати першим, дивіться цього тижня у «Званій вечері»!

У середу учасники проведуть званій вечір у театрі ляльок під командуванням акторки Ольги. Більшу частину свого життя Ольга віддала ляльковим театрам. Вона прийшла на сцену ще студенткою, де зауважили її акторський талант та прийняли у трупу. Тут, у театральних кулуарах, вона і кохання своє знайшла. І тепер разом із чоловіком-актором виховує двох дочок. Вона спробує повернути учасників у дитинство разом зі своїми підопічними ляльками.

А пригощатиме Ольга стравами під назвами «Мералікундія», «Шапка Кіліманджаро» та «Фарарат». Дивіться казкову «Звану вечерю» у середу, 9 квітня, о 18:10 на СТБ.

Салат зі свіжого ананаса «Мералікундія»
Ананас – 1 вел.
Біла цибуля – 80 г
Крабові палички – 300 г
Банан – 250 г
Кукурудза – 200 г
Куряче філе – 400 г
Майонез – 200 г
Зелень – 2 г
Білий перець
Помідори
Ріжемо ананас навпіл. Видаляємо м'якоть, котру нарізаємо для подальшого використання як начинку до салату. Для салату вистачить м'якоті половини фрукта. Решту інгредієнтів дрібно нарізаємо, змішуємо з ананасом і додаємо перець за смаком. Заправляємо майонезом. Викладаємо отриману масу в ананасові кошики, прикрашаємо зеленню й кружечками помідора.
Чинахі «Шапка Кіліманджаро»
Свинина – 1250 г
Картопля – 1100 г
Квасоля – 250 г
Цибуля – 150 г
Морква – 80 г
Часник – 40 г
Спеції – 15 г
Зелень – 30 г
Тісто дріжджове – 0,5 кг
Борошно – 0,5 кг
1,5 ст. л. олії
2,5 ч. л. сухих дріжджів
1 ст. л. цукру
1 ч. л. солі
Вода – 240 мл
Обсмажуємо окремо шматочки м'яса, відварюємо квасолю. Пасеруємо нарізану моркву й цибулю. Ці інгредієнти складаються в горщик, куди додаємо й нарізану шматочками сиру картоплю, зелень, зубчик часнику та спеції. Потім робимо кришечку з тіста, закупорюємо горщик і відправляємо в духовку на 30 хвилин. Тісто замішується з води, олії, сухих дріжджів, цукру, солі.
Фруктовий фреш із льодом «Фарарат»

Яблуко – 0,5 кг
Банан – 0,5 кг
Апельсин – 0,5 кг
Лід
Усі інгредієнти подрібнюються та змішуються до однорідної маси в блендері разом із льодом.
Смачного!
Попередні програми «Звана вечеря»дивіться тут
Форум програми «Звана вечеря» тут
Повторення 10 квітня о 07:05 на СТБ.