«Їмо вдома. Ганусові рогалики»

Телеканал СТБ

Що робити, якщо приходять неочікувані гості, приїжджають далекі родичі, забігає «на хвилинку» подруга або улюблене чадо запрошує на день народження десяток-другий приятелів? Нічого, крім як піти на кухню й добре провести час за приготуванням частування. Так, як це робить Юлія Висоцька!

Завдяки передачі ви зможете дізнатися чимало нових рецептів, які допоможуть вам потішити ваших близьких смачними та незвичайними стравами на будь-який випадок.

Дивіться програму «Їмо вдома» у понеділок, 7 квітня, об 11:45 на СТБ.


Найкращі рецепти від Юлії Висоцької!

Цикорій, запечений із сиром

Необхідні продукти: цикорій – 3 шт., вершкове масло – 50 г, твердий сир («Російський», «Пошехонський») – 50 г, часник – 2-3 зубчики, білий хліб (учорашній, трошки підсохлий) – 1 батон, кмин – 1 дрібка, майоран – 1 дрібка, орегано – 1 дрібка.

Зробити домашні сухарі. Для цього поламати підсохлий батон на шматки й подрібнити у блендері (за бажання кірку з батона можна зрізати). Додати в сухарі кмин, майоран, орегано й добре перемішати. Сухарі можна зберігати деякий час у банці із кришкою, що щільно закривається.

Розігріти духовку до 200 градусів. У глибокій сковороді або жаротривкій формі розтопити вершкове масло. Розчавити ножем зубчики часнику. Розрізати цикорій уздовж на дві частини й обсмажити з обох боків до золотавої скоринки, додавши часник. Присипати цикорій жменею сухарів і натертим на великій тертці сиром. Накрити форму кришкою або фольгою й запікати в духовці близько 30 хвилин.

Паста «Prima Vera»

Необхідні продукти: 100 г спагеті, 1 цибулина, 2-3 зубчики часнику, будь-які овочі, які вам подобаються (приміром, трошки моркви, стручкової квасолі, цукіні, болгарського перцю), оливкова олія, жменя каперсів, сухий перчик «чилі», чебрець, італійські трави, пучок свіжих васильків, морська сіль.

Дрібно покришити цибулю й часник. Розігріти в глибокій сковороді 3 ст. ложки оливкової олії й обсмажити цибулю із часником до золотавого кольору. Усі овочі нарізати так, щоб вийшли шматочки приблизно однакового розміру, і додати їх до цибулі з часником. Потім додати до овочевої суміші перчик чилі, 1 ч. ложку чебрецю, дрібку італійських трав. Макарони відварити в підсоленій і підмасленій воді до стану «al dente». Злити воду, додати макарони в сковороду, перемішати й зняти з вогню. Влити трошки води, в якій варилися макарони, 2-3 ст. ложки оливкової олії, додати каперси, присипати васильком і відразу подати.

www.edimdoma.ru