«Їмо вдома. Ганусові рогалики»

Телеканал СТБ

Що робити, якщо приходять неочікувані гості, приїжджають далекі родичі, забігає «на хвилинку» подруга або улюблене чадо запрошує на день народження десяток-другий приятелів? Нічого, крім як піти на кухню й добре провести час за приготуванням частування. Так, як це робить Юлія Висоцька.

«Їмо вдома!» – це кулінарний документальний серіал із життя молодої жінки. Такі ситуації трапляються з кожним. Як і ви, Юля купує продукти в сусідньому магазині. У Юлі теж дуже мало часу на куховарство, тож вона вибирає найпростіші страви. Їх зможе приготувати кожен із вас, навіть недосвідчений кулінар.

Юлія Висоцька готує вдома, бо любить свій дім. Готує для друзів, бо любить своїх друзів. І готує тому, що любить готувати.

Багато хто намагається уникнути куховарства, уважаючи його неприємним і неминучим хатнім обов'язком. Та річ не в роботі, а у ставленні до неї. Кредо програми: зусилля мінімальні – результат максимальний. Куховарити можна й потрібно просто, швидко й весело.

Завдяки передачі ви зможете дізнатися чимало нових рецептів, які допоможуть вам потішити ваших близьких смачними та незвичайними стравами на будь-який випадок.

Дивіться програму «Їмо вдома» у понеділок, 31 березня, о 12:00 на СТБ.


Найкращі рецепти від Юлії Висоцької!

Салат із запеченого буряка, спаржі та брюссельської капусти

Необхідні продукти: 3–4 маленькі буряки, 250 г спаржі, 200 г брюссельської капусти, 100 г руколи або салатного міксу, 150 г м'якого козячого сиру, оливкова олія, 1 ст. ложка яблучного оцту, сік половини лайма, 1 ч. ложка білого перцю горошком, 1 ч. ложка морської солі.

Духовку заздалегідь розігріти до 200°С.
Буряк помити, просушити й покласти на лист, застелений фольгою. Полити 1-2 ст. ложками оливкової олії, загорнути краї фольги й запікати 30-40 хвилин. Додати до буряка брюссельську капусту та спаржу, побризкати оливковою олією й запікати ще зо 10 хвилин, до готовності капусти. Розтерти сіль і перець. Розім'яти виделкою 100 г козячого сиру, додати 2 ст. ложки оливкової олії, оцет і дрібку перцю із сіллю. Викласти на велику тарелю листя салату, побризкати їх оливковою олією й соком лайма, трошки присипати сумішшю перцю й солі. На листя покласти почищений і нарізаний круглими скибочками буряк, розрізану навпіл брюссельську капусту та спаржу. Зверху покласти шматочки сиру, що залишився, і полити заправкою з козячого сиру, масла й оцту.

Перепелиці в білому вині з корицею та квасолею

Необхідні продукти: 3 перепелиці, 200 г квасолі, 100 мл білого сухого вина, 3 зубчики часнику, жменя оливок без кісточок, 1 паличка кориці, 200 г помідорів черрі, 2 ст. ложки вершкового масла, 1 ч. ложка меду, жменя рубаної петрушки, морська сіль, мелений чорний перець.

Квасолю замочити на кілька годин, потім відварити до готовності. Перепелиць помити, просушити паперовим рушником, поперчити й трошки присолити. Розігріти у важкій каструлі вершкове масло та злегка обсмажити перепелиці з обох боків. Зменшити вогонь, додати в каструлю нарізаний часник, корицю, оливки, вино й мед. Накрити каструлю кришкою й тушкувати перепелиць на малому вогні 20 хвилин. Потім додати 50-100 мл гарячої води, квасолю, помідори й петрушку, через 5 хвилин зняти з вогню.

Ганусові рогалики

Необхідні продукти: 225 мл червоного сухого вина, 225 мл олії, 150 г цукрової пудри, 600–800 г борошна, 2 ст. ложки насіння ганусу або фенхеля, 1 ч. ложка морської солі.

Духовку попередньо розігріти до 160°С.
Змішати олію із цукровою пудрою, додати вино, сіль і борошно. Борошно слід додавати поступово, щоб тісто вийшло досить крутим. Розтерти в ступці 1 ч. ложку насіння фенхеля або ганусу, додати в тісто, вимісити. Вкрити миску із тістом харчовою плівкою й залишити на півгодини. Потім скачати з тіста невеликі тонкі ковбаски, з'єднавши кінці так, щоб вийшли невеличкі бублики-рогалики. Встромити в кожний рогалик по кілька насіннячок фенхеля або ганусу. Покласти рогалики на лист із намащеним олією папером для випічки й випікати 40 хвилин.

http://www.edimdoma.ru/