«Звана вечеря. «Сарма»

Телеканал СТБ

У програмі «Звана вечеря» й далі зустрічаються та змагаються за нагороду нові цікаві учасники. Цього разу за одним столом зберуться представники різних професій, які спробують створити неперевершені кулінарні шедеври лише за три години. Найкращий учасник здобуде звання найгостиннішого хазяїна країни. Хто ж ним стане? Ділова жінка Ольга, мистецтвознавець Марина, юрист Артем, художник Ігор чи студент Ерхан?

Останнього вечора гостей прийматиме друг із Туреччини Ерхан. Поки він навчається на факультеті прикладної математики й керує невеликою фірмою. Прийматиме гостей Ерхан у найкращих турецьких традиціях: вогненна кава, рахат-лукум і тиха східна музика.

Ерхан приготує томатний суп «Тархана», голубці «Сарма» і десерт «Шикер-Паре».
Голубці «Сарма»
Яловичий фарш 1 кг
Цибуля ріпчаста 200 г
Рис Ѕ кг
Виноградне листя
Червоний перець
Томатна паста
Турецький йогурт
Приготування: змішуємо варений рис, яловичий фарш, томатну пасту та спеції до однорідної консистенції. Листя винограду ретельно промиваємо й відрізаємо черешки. Фарш загортаємо в листя й викладаємо в сковороду. «Виноградні голубці» заливаємо теплою водою та тушкуємо до готовності (приблизно 15 хвилин). Уже готові «голубці» викладаємо на тарілку й поливаємо турецьким йогуртом.
Смачного!

Дивіться «Звану вечерю. «Сарма» у п'ятницю, 28 березня, о 18:10 на СТБ.
Попередні програми «Звана вечеря»дивіться тут
Форум програми «Звана вечеря» тут
Повторення 31 березня в 07:05 на СТБ.