«Звана вечеря. Вишнева запіканка «Corporis faces»

Телеканал СТБ

Цей тиждень «Званої вечері» особливий, бо незабаром 8 Березня, і спеціально до цього свята програму вестимуть найяскравіші зірки каналу. А зустрінуться вони з менеджером-стратегом, виконавицею індійських танців, менеджером із зовнішньоекономічної діяльності, пластичним хірургом і пікапером. Хто з них переможе, поки що невідомо, та хай там хто це буде, він має можливість як приз одержати романтичну вечерю на двох у розкішному ресторані в день жінок від телеканалу СТБ.
У четвер в учасників «Званої вечері» є можливість побачити побут і покуштувати кулінарні шедеври бізнесмена, актора, моделі й за сумісництвом запеклого парубка Бориса. Серцеїд і вічно серцем молодий, Борис у свої 44 досі парубкує. І це вже навіть не переконання, а триб життя. Він із легкістю сам собі сама: і сорочку випрасує, і вечерю приготує, і манікюр зробить. Займається бізнесом, різним. Він менеджер, організатор, актор, модель, журналіст і фотограф. Борис дуже багатогранна людина або просто вміє добре грати. Своїм гостям він запропонує страви під назвами: «Втеча червоної шапочки», «Не чіпай єдинорога» і «Corporis faces».
А от чи виявляться вони їстівними, дивіться «Звану вечерю» у четвер, 6 березня, о 18.10 на СТБ.

Грибний суп «Втеча червоної шапочки»
Гриби печериці – 70 г
Соняшникова олія – 20 г
Цибуля ріпчаста – 30 г
Вершки 30% 50 г
Молоко 70 г
Кубик – 1/3
Сьомга – 20 г
Кріп – 1 г
На соняшниковій олії обсмажуємо лук соломкою, хвилини 2, додаємо нарізані гриби. Коли гриби поміняють колір, додаємо молоко, а через 5 хвилин після цього – вершки. Приправу до супу. Перед подаванням зверху викладаємо нарізану кубиками рибу, прикрашаємо кропом.
Філе лосося зі шпинатом «Не чіпай єдинорога»
Лосось 230 г
Шпинат 30 г
Вершки 30% – 60 г
Приправа для риби – 2 г
Вершкове масло 20 г
Лимон половинка
Петрушка 1 г
Кріп – 1 г
Креветки – 50 г
Вино біле 30 г
Рибу вмочаємо в спеції та смажимо на сковорідці, додаємо креветки, трошки вина, вершків і лимонного соку. Сіль і перець додаємо за смаком. Як гарнір подаємо заморожений шпинат із вершками та дрібкою солі.
Вишнева запіканка «Corporis faces»
Вишня 1 кг
Букла 1-2 шт.
Молоко 0,5 л
Яйця 10 шт.
Ванільна пудра – 50 г
Ванілін 2 г
М'ята 1 г
Цукор 150 г
М’який сир 150 г
Замочуємо булку без скоринки в молоці. Відокремлюємо білки від жовтків. Сир змішуємо з булочкою, додаємо цукор і ваніль, збиті жовтки й вишні. Збитий білок додається останнім. Сирну масу відправляємо у форму, натерту вершковим маслом, – і в духовку на 20 хвилин. Після приготування прикрашаємо цукровою пудрою й м'ятою.
Смачного!
Попередні програми «Звана вечеря»дивіться тут
Форум програми «Звана вечеря» тут
Повторення 7 березня о 07:05 на СТБ.
Бажаєш, щоб твоя улюблена програма «Званий ужин» отримала нагороду «Телезірка»?
Проголосуй за неї на сайті www.telezvezda.org