«Звана вечеря. Обід друїда»

Телеканал СТБ

Цей тиждень «Званої вечері» особливий, бо незабаром 8 Березня, і спеціально до цього свята програму вестимуть найяскравіші зірки каналу. А зустрінуться вони з менеджером-стратегом, виконавицею індійських танців, менеджером із зовнішньоекономічної діяльності, пластичним хірургом і пікапером. Хто з них переможе, поки що невідомо, та хай там хто це буде, він має можливість як приз одержати романтичну вечерю на двох у розкішному ресторані в день жінок від телеканалу СТБ.
У вівторок наявність кулінарних здібностей доводитиме молодий пластичний хірург Максим. Стати лікарем він вирішив після того, як ці самі медичні працівники врятували йому життя. Однак просто лікарем йому бути не цікаво. Він хотів би приносити людям радість, виправляючи хиби природи, чим і займається. Готувати його навчила кохана дружина, і вона виявилася гарним учителем, адже тепер кулінарію Максим називає своїм справжнім хобі.
Гості зможуть дізнатися, як живуть люди його професії в нашій країні й чим харчуються медичні працівники. Страви, які запропонує Максим, називатимуться «Сонячний ранок», «Обід друїда» і «Вечірній Дублін».
А от чи відповідатимуть смакові якості поетичним назвам, дивіться у вівторок, 4 березня, о 18:10 у програмі «Звана вечеря» на СТБ.

Салат із печеного баклажана із креветками й беконом «Сонячний ранок»
Баклажан – 60 г
Яйце – 1 шт.
Вершки – 60 г
Креветки – 40 г
Бекон – 20 г
Помідор – 60 г
Листя салату – 5
Зелень – 2 г
Робимо соус із вершків, креветок і дрібно нарізаного бекону. Далі ріжемо помідор пластинами, які слугуватимуть основою страви. Поверх помідорчика кладемо пластину баклажана, який спочатку потримаємо на вогні, щоб легко зняти шкірку. Поверх колони викладаємо соус, після чого дрібно різаний смажений білок яйця. Останнім шаром буде оката яєчня. Виганяємо під круглу спеціальну форму. Це все прикрашаємо листям салату й зеленню.
«Обід друїда»
Бичачі яйця
Каре телятини на ребрі
Лимон 1/2
Цибуля ріпчаста – 40 г
Вино – 20 г
Зелень кріп 2 г
Кіккоман – 20 г
Чорний мелений перець, сіль
Бичачі яйця відварюємо, після чого звільняємо від плівки. Ріжемо на 8 шматочків. Після чого трошки обсмажуємо їх у соусі (суміш із ялівцевого й соєвого соусу з додаванням червоного вина).
Каре з телятини трошки обсмажуємо на сковорідці. Солимо й перчимо за смаком, додаємо спеції. Після чого доводимо до повної готовності в духовці.
Як гарнір у нас овочі.
Ріпчасту цибулю, болгарський перець натираємо соломкою, помідори ріжемо великими шматочками. Трошки обсмажуємо. Перед подаванням прикрашаємо зеленню.
Фруктові голубці в смородиновому соусі «Вечірній Дублін»
Рисовий папір 10 шт.
Банан 100 г
Соняшникова олія
Кедровий горіх 6 г
Смородиновий соус
Загортаємо банани в рисовий папір і трошки обсмажуємо в невеликій кількості олії. На тарілочку виливаємо соус, який робимо з перетертої смородини, вина й цукру. Так-сяк розсипаємо кедрові горішки. У центрі тарілочки на соус викладаємо пластинку яблука, а зверху кладемо наші "голубці". Прикрашаємо м'ятою.
Смачного!
Попередні програми «Звана вечеря»дивіться тут
Форум програми «Звана вечеря» тут
Повторення 5 березня о 07:05 на СТБ.