«Звана вечеря. Індійський салат «Васанта»

Телеканал СТБ

Цей тиждень «Званої вечері» особливий, бо незабаром 8 Березня, і спеціально до цього свята програму вестимуть найяскравіші зірки каналу. А зустрінуться вони з менеджером-стратегом, виконавицею індійських танців, менеджером із зовнішньоекономічної діяльності, пластичним хірургом і пікапером. Хто з них переможе, поки що невідомо, та хай там хто це буде, він має можливість як приз одержати романтичну вечерю на двох у шикарному ресторані в день жінок від телеканалу СТБ.
Отже, у перший день приймати гості зважилася виконавиця індійських танців Ганна. Жінка мусить танцювати, саме цієї думки дотримувалася Ганна, кинувши професію криміналіста-графолога й помчавшись до Індії підкоряти глибоку філософію й основи цього давнього танцю. Шість років проживання в цій країні не минулися марно. Індійський танець Ганні піддався, так само як вона піддалася його ідеї й вченням. Сьогодні ввечері вона планує не лише смачно нагодувати, а й провести з учасниками лікнеп з індійської кухні, культури, філософії.
Та чи виявляться індійські правила близькими нашим героям, чи заспіває наприкінці вечірки захоплена публіка: «Жмімі джимі, аджа аджа!» та чи їстівними виявляться страви із назвами «Васанта», «Матер панір» і «Ладу» дивіться в понеділок, 3 березня, о 18.10 на СТБ.

А от рецепти страв, запропонованих Ганною!
Індійський салат «Васанта»
Помідор 200 г
Огірок 40 г
Цибуля ріпчаста 40 г
Сіль чорна індійська, перець за смаком
Щоб приготувати цю страву, вам потрібно кубиками порізати помідори, на тертці натерти огірки й ріпчасту цибулю. Сіль і перець додаємо за смаком й заливаємо все 2,5% кефіром. Салатик готовий!
Вегетаріанський плов із соєвим сиром «Матер панір»
Рис басматик – 1 кг
Цибуля ріпчаста – 100 г
Морква – 100 г
Топлене вершкове масло – 150 г
Сир "панір" – 500 г
Томатна паста – 150 г
Спеції зіра, куркума, сіль, перець
Спочатку рис слід замочити на кілька годин. Після того як рис постояв у воді, приступаємо до його варіння. По завершенню додаємо туди зелений горошок і терту моркву. Сир "панір" тушкуємо в томатній пасті й топленому вершковому маслі, додаючи туди ріпчасту цибулю, заздалегідь натерту. На стіл подається в різному посуді окремо плов, окремо сир.
Десерт індійські кульки «Ладу»
Манка 350 г
Кокосова стружка 30 г
Кеш’ю 150 г
Родзинки 50 г
Кардамон 3 г
Імбир – 5 г
Мед 60 г
Топлене вершкове масло 50 г
Спочатку слід обсмажити на топленому вершковому маслі манку, поступово додаючи мед, мелений кеш’ю, родзинки, імбир, кардамон і кокосову стружку, заздалегідь пофарбовану в зелений колір. Із цієї маси ліпимо кульки, даємо охолонути. До десерту господарка подавала трав'яний чай із молоком.
Смачного!
Предыдущие программы «Званый ужин» смотрите здесь
Форум програми «Звана вечеря» тут
Повторення 4 березня о 07:05 на СТБ.