PCEtLVN0aWNreSBMZWZ0LS0+DQoNCjxzdHlsZSA+DQouZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzQgeyB3aWR0aDogMTYwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7IHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyBsZWZ0OjA7IH0NCkBtZWRpYShtaW4td2lkdGg6IDEzNDBweCkgeyAuZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzQgeyB3aWR0aDogMTYwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7ICBwb3NpdGlvbjpmaXhlZDsgbGVmdDowO319DQpAbWVkaWEobWluLXdpZHRoOiAxNTAwcHgpIHsgLmV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV80IHsgd2lkdGg6IDI0MHB4OyBoZWlnaHQ6IDYwMHB4OyAgcG9zaXRpb246Zml4ZWQ7IGxlZnQ6MDt9fQ0KQG1lZGlhKG1pbi13aWR0aDogMTYyMHB4KSB7IC5leGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfNCB7IHdpZHRoOiAzMDBweDsgaGVpZ2h0OiA2MDBweDsgIHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyBsZWZ0OjA7fX0NCjwvc3R5bGU+DQoNCjxzY3JpcHQgYXN5bmMgc3JjPSIvL3BhZ2VhZDIuZ29vZ2xlc3luZGljYXRpb24uY29tL3BhZ2VhZC9qcy9hZHNieWdvb2dsZS5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo8IS0tIGV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV8zIC0tPg0KDQo8aW5zIGNsYXNzPSJhZHNieWdvb2dsZSBleGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfNCINCiAgICAgc3R5bGU9ImRpc3BsYXk6aW5saW5lLWJsb2NrIg0KICAgICBkYXRhLWFkLWNsaWVudD0iY2EtcHViLTIwNzA4OTAyNTYzMzc3NjUiDQogICAgIGRhdGEtYWQtc2xvdD0iMzkxODM2OTIwMyI+PC9pbnM+DQo8c2NyaXB0Pg0KKGFkc2J5Z29vZ2xlID0gd2luZG93LmFkc2J5Z29vZ2xlfHwgW10pLnB1c2goe30pOw0KPC9zY3JpcHQ+PCEtLVN0aWNreSBSaWdodC0tPg0KDQoNCjxzdHlsZSA+DQouZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzIgeyB3aWR0aDogMTYwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7IHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyByaWdodDowOyB9DQpAbWVkaWEobWluLXdpZHRoOiAxMzQwcHgpIHsgLmV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV8yIHsgd2lkdGg6IDE2MHB4OyBoZWlnaHQ6IDYwMHB4OyAgcG9zaXRpb246Zml4ZWQ7IHJpZ2h0OjA7fX0NCkBtZWRpYShtaW4td2lkdGg6IDE1MDBweCkgeyAuZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzIgeyB3aWR0aDogMjQwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7ICBwb3NpdGlvbjpmaXhlZDsgcmlnaHQ6MDt9fQ0KQG1lZGlhKG1pbi13aWR0aDogMTYyMHB4KSB7IC5leGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfMiB7IHdpZHRoOiAzMDBweDsgaGVpZ2h0OiA2MDBweDsgIHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyByaWdodDowO319DQo8L3N0eWxlPg0KPHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vcGFnZWFkMi5nb29nbGVzeW5kaWNhdGlvbi5jb20vcGFnZWFkL2pzL2Fkc2J5Z29vZ2xlLmpzIj48L3NjcmlwdD4NCjwhLS0gZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzIgLS0+DQo8aW5zIGNsYXNzPSJhZHNieWdvb2dsZSBleGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfMiINCiAgICAgc3R5bGU9ImRpc3BsYXk6aW5saW5lLWJsb2NrIg0KICAgICBkYXRhLWFkLWNsaWVudD0iY2EtcHViLTIwNzA4OTAyNTYzMzc3NjUiDQogICAgIGRhdGEtYWQtc2xvdD0iMzM0MDc0OTY4MyI+PC9pbnM+DQo8c2NyaXB0Pg0KKGFkc2J5Z29vZ2xlID0gd2luZG93LmFkc2J5Z29vZ2xlfHwgW10pLnB1c2goe30pOw0KPC9zY3JpcHQ+
«Їмо вдома. Салат із червоної капусти» | Телеканал СТБ
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

«Їмо вдома. Салат із червоної капусти»

Телеканал СТБ

Що залишається робити, коли несподівано приходять гості, приїжджають далекі родичі, забігає «на хвильку» подруга або улюблене чадо запрошує на день народження десяток-другий приятелів? Нічого, крім як піти на кухню й добре провести час за приготуванням частування. Так, як це робить Юлія Висоцька!

Дивіться «Їмо вдома. Салат із червоної капусти» у понеділок, 3 березня, о 16:10 на СТБ.


Найкращі рецепти від Юлії Висоцької!

Запечене порося, начинене гречкою

Необхідні продукти: 1 порося (1,5- 2 кг), 2 склянки гречаної каші, 2 яйця, невеличкий пучок зеленої цибулі, 2 великі цибулини, 1 ст. ложка вершкового масла, оливкова олія, мелений чорний перець, морська сіль.

Духовку розігріти до 200°С.
Гречку висипати у важку каструлю, залити окропом (вода має ледь покривати крупу), додати ¼ ч. ложки солі, накрити кришкою й поставити на 30 хвилин у розігріту духовку. Вимиту й просушену тушку поросяти натерти сіллю й перцем зсередини та зовні. Цибулю дрібно порізати, обсмажити на оливковій олії до прозорості. Яйця відварити круто, почистити й розтерти в дрібну крихту. Дрібно нарізати зелену цибулю. Додати яйця, обсмажену й зелену цибулю у гречку й перемішати. Начинити черевце поросяти гречкою й зашити його шовковими або кулінарними нитками. Полити лист олією, у центр покласти ложку вершкового масла. Покласти порося на лист спинкою догори, підкрутивши задні ніжки під черевце, полити оливковою олією. Щоб вушка, ніжки, хвіст і ніс не підгоріли, слід обгорнути їх фольгою. Зменшити температуру в духовці до 180°С, випікати зо дві години, час від часу поливаючи соком, що виділяється з поросяти. В останні півгодини запікання фольгу зняти.

Салат із червоної капусти

Необхідні продукти: пів червоної капустини, 1 цибулина, 250 мл червоного сухого вина, 50 мл винного оцту, 3 ч. ложки прованських трав, 1–2 ч. ложки цукру, паличка кориці, 75 г волоських горіхів, 50 г родзинок, оливкова олія, морська сіль.

Нарізати дрібно цибулю, нашаткувати капусту. У глибокій сковороді розігріти 1-2 ст. ложки оливкової олії, додати цибулю й засмажити до м'якості. Всипати в сковороду капусту, влити вино й оцет, додати цукор, 2 ч. ложки прованських трав, паличку кориці й дрібку солі. Все ретельно перемішати, накрити сковороду кришкою й тушкувати на малому вогні 25-30 хвилин. У ступці стовкти горіхи. Потім, вийнявши паличку кориці, викласти салат на тарелю. Додати горіхи й родзинки, кілька крапель оцту, присипати все прованськими травами й побризкати оливковою олією.

Великодні булочки

Необхідні продукти: 870 г борошна, пакетик дріжджів (7 г), 100 г цукру, 200 мл теплої води, 230 мл холодної води, 85 г м'якого вершкового масла, 1 яйце, 100 г родзинок, 60 г кураги (нарізати дрібно), 80 г вишень, 10 зірочок гвоздики, 6 стручків кардамону, ¼ ч. ложки мускатного горіха, 1 ч. ложка солі, жовток, 2-3 ст. ложки молока. Для білого солодкого тіста: 4 ст. ложки борошна, 1 ст. ложка цукру, 2-3 ст. ложки води. Для сиропу: 100 г цукру й 50 мл води.

Духовку розігріти до 225°С.
200 г борошна й дріжджі перемішати, додати теплу воду, замісити опару. Затягнути миску з опарою плівкою й поставити на 2 години в тепле місце. Розтерти в ступці зірочки гвоздики й зерна кардамону. Через 2 години перемішати опару з 670 г борошна, 100 г цукру, додати 230 мл холодної води, цукор, сіль, яйце, вершкове масло, кардамон, мускатний горіх і гвоздику. У кухонному комбайні вимішувати тісто на повільній швидкості 8 хвилин. Додати курагу, родзинки й вишні. Тісто вимісити, покласти в миску, затягнути плівкою й поставити в тепле місце на 1 годину. Лист викласти папером для випічки й змастити вершковим маслом. Розділити тісто на 24 шматочки, сформувавши з них булочки. Покласти булочки на лист так, щоб між ними не залишалося вільного місця. Накрити лист вологим рушником і залишити ще на 30 хвилин. Приготувати біле солодке тісто: борошно, цукор і воду перемішати, щоб вийшло рідке, солодке тісто. Зробити на булочках хрестоподібні надрізи тупим боком ножа. За допомогою кулінарного мішка надрізи наповнити солодким тістом. Збити жовток із невеликою кількістю молока й змастити булочки. Зменшити температуру в духовці до 180°С й випікати булочки 30–40 хвилин. Розчинити цукор у воді, трошки прогрівши його. Змастити готові булочки отриманим цукровим сиропом. Відокремити булочки одну від одної, коли вони повністю охолонуть.

http://www.edimdoma.ru/