«Їмо вдома. Сьомга із соусом тартар»

Телеканал СТБ

У передачі «Їмо вдома» ви не побачите кухаря з нудьгуватим обличчям, що розмірено нарізає овочі. «Я не кухар, я просто дуже люблю готувати», – говорить ведуча Юлія Висоцька. І це справді так. Юлія Висоцька готує вдома, бо любить свій дім. Готує для друзів, бо любить своїх друзів. І готує, бо любить готувати. Вона щедро ділиться цим із вами!

Завдяки передачі ви дізнаєтеся багато нових рецептів, які допоможуть вам потішити ваших близьких смачними й незвичайними стравами на будь-який випадок.

Дивіться програму «Їмо вдома» у понеділок, 25 лютого, о 15:50 на СТБ.


Найкращі рецепти від Юлії Висоцької!

Цикорій, запечений із сиром

Необхідні продукти: цикорій – 3 шт., вершкове масло – 50 г, твердий сир («Російський», «Пошехонський») – 50 г, часник – 2-3 зубчики, білий хліб (учорашній, трошки підсохлий) – 1 батон, кмин – 1 дрібка, майоран – 1 дрібка, орегано – 1 дрібка.

Зробити домашні сухарі. Для цього поламати підсохлий батон на шматки й подрібнити у блендері (за бажання кірку з батона можна зрізати). Додати в сухарі кмин, майоран, орегано й добре перемішати. Сухарі можна зберігати деякий час у банці із кришкою, що щільно закривається.

Розігріти духовку до 200 градусів. У глибокій сковороді або жаротривкій формі розтопити вершкове масло. Розчавити ножем зубчики часнику. Розрізати цикорій уздовж на дві частини й обсмажити з обох боків до золотавої скоринки, додавши часник. Присипати цикорій жменею сухарів і натертим на великій тертці сиром. Накрити форму кришкою або фольгою й запікати в духовці близько 30 хвилин.

Сьомга із соусом тартар

Необхідні продукти: великий стейк сьомги – 2 шт., біле вино – 300 мл, морква – 2 шт., селера – 1 стебло, цибулина – 1 шт., яйце – 1 шт., домашні сухарі – 2-3 жмені, лавровий лист – 1 шт., олія – 1 ст. ложка, духмяний перець – 3-4 горошини, мелений чорний перець, морська сіль.

Для соусу: зварені круто яєчні жовтки – 3 шт., гірчиця – 1 ст. ложка, оливкова олія – 50 мл, сік одного лимона, мариновані огірочки – 2 шт., порубана зелень петрушки й тархуну – 1 велика жменя, морська сіль.

Протерти жовтки через сито, додати гірчицю, оливкову олію, лимонний сік, дрібку солі й збити до кремоподібного стану. Додати дрібно нарізані огірочки, петрушку й кінзу, перемішати. Якщо соус виявиться занадто густим, додати оливкової олії.

Нарізати моркву, селеру й цибулю. Укласти овочі в глибоку каструлю, додати лавровий лист, духмяний перець, сьомгу. Влити 1-1,5 літра води, вино й поставити на вогонь. Коли бульйон закипить, посолити. Припустити сьомгу до напівготовності. Збити виделкою яйце, додавши по дрібці солі й перцю. Обваляти рибу в яйці, потім у сухарях. Розігріти в сковороді олію. Смажити рибу по 1 хвилині на кожному боці. Перекласти рибу в глибокий лист, запікати в розігрітій духовці 2-3 хвилини. Подавати із соусом тартар і запеченим цикорієм.

Клафуті із чорносливом

Необхідні продукти: чорнослив без кісточок – 350 г, коньяк (або інший міцний алкоголь) – 30 мл, молоко – 225 мл, 33% вершки – 225 мл, яйця – 4 шт., цукрова пудра – 75 г, борошно – 75 г, вершкове масло – 1 ст. ложка.

Розігріти духовку до 200 градусів. Замочити чорнослив у коньяку на 20 хвилин. Збити вершки електричним міксером на максимальній швидкості. Яйця збити із цукровою пудрою, додати молоко, обережно ввести збиті вершки, просіяне борошно. Викласти широку форму папером для випічки, змастити папір. Віджати трошки чорнослив і викласти на дно форми в один шар, зверху на чорнослив вилити тісто. Випікати 25-30 хвилин.

http://www.edimdoma.ru/