«Звана вечеря. Салат «Анестезія»

Телеканал СТБ

Юрій – лікар-інфекціоніст. «Через терни до зірок» – це життєве гасло Юрія в будь-якій сфері його діяльності, чи то медицина, чи музика, чи кулінарія. Тим паче, що віра в себе підкріплена схильністю Юрія до емпатії – адже він точно може відчути людські переживання.

Салат «Анестезія»

Щоб приготувати цей простий, але дуже смачний салат, візьміть:

Варений телячий язик 60 г
Огірок 70 г
Кукурудза 30 г
Майонез 40 г
Кедровий горіх 5 г
Зелень і спеції по 2 г

Наріжте невеличкими шматочками язик і огірок. Додайте кукурудзу й кедрові горішки, подрібніть зелень, посипте спеціями за смаком і залийте майонезом. Ретельно перемішайте. Прикрасьте гілочками зелені перед поданням страви на стіл.

Курка тушкована в горіховому соусі «Реабілітація»

Курка домашня – 2 шт.
Волоські горіхи – 500 г
Кмин, коріандр, чорний перець, зафарон, велика паприка по 5 г
Вершкове масло 60 г
Дикий рис 80 г
Зелень 20 г

Тушкуємо курку у вершковому маслі, додаючи туди мелений волоський горіх, спеції, зелень, сіль за смаком. Потім курку викладаємо в киплячий рис, щоб до готовності блюдо доходило разом і всотало смакові якості один одного.

Прикрашаємо, за бажанням, зеленню.

Десерт «Панацея»

Карамболь 150 г
Яйця 1 шт.
Борошно 50 г
Сік вишневий 30-50 г
Соняшникова олія 50 г
Волоський горіх 5 шт.
Морозиво 30 г
Листя м'яти для прикрашання.

Нарізаний зірочками карамболь обсмажуємо в клярі на соняшниковій олії. Кляр готуємо з яйця, борошна та вишневого соку. Після смаження обкачуємо в подрібнених волоських горішках. Подаємо з кулькою морозива.

Смачного!

Дивіться «Звану вечерю. Салат «Анестезія» у четвер, 21 лютого, о 18:10 на СТБ.

Попередні програми «Звана вечеря»дивіться тут

Повтор 22 лютого о 07:05 на СТБ.