«Звана вечеря. Салат «Ranch»

Телеканал СТБ

Валерія Леонідівна – собачий сексопатолог! Її оселя завжди була переповнена гостями й кожен із них завжди йшов від господарки нагодованим, веселим і з цінною порадою. Адже Валерія – фахівець із великої літери: і про квіти розповість, і шити навчить, і сексуальні проблеми всіх ссавців вирішить.

Оскільки дочка Валерії мешкає в США, страви господарка вирішила назвати на англійський манер.

Салат «Ranch» (Ранчо)

Для готування цієї страви Вам потрібно:

Пекінська капуста 60 г
Насіннячка 30 г
Ріпчаста цибуля 30 г
Майонез 30 г
Молоко 20 г
Оцет 5 г
Соняшникова олія 5 г

Що б зробити салат, наріжте пекінську капусту й ріпчасту цибулю середніми шматочками. Залийте все соусом, що одержуємо шляхом змішування молока, майонезу, оцту й соняшникової олії. Сіль і перець за смаком. Додайте насіннячка й перемішайте.

Декорувати можна гілочкою зелені.

Господарка до цієї страви додала закуску у вигляді рулетиків із баклажанів, фаршированих горіхами. Наріжте (синенькі) баклажани тоненько уздовж і смажте на сковорідці, після чого розкладіть уздовж дрібно натерті волоські горіхи й загорніть у рулетики. Добавка до салату готова!

Домашня ковбаса з кульками з картоплі «National cause» (Національна причина)

Для приготування домашньої ковбаси Вам потрібно:

Ошийок (кишка) – 1,5 м
Фарш свинячий і яловичий у співвідношенні 50 на 50. Для приготування однієї ковбаси візьміть 300 г у сумі.
Молоко 0,3 л
Яйця 5 шт.,
Булка 2 шт.
Часник, мускат, карі, перець, хмелі-сунелі 7 г
Сіль і перець за смаком

До м'ясного фаршу додайте молоко, яйця, булку, заздалегідь нарізану скибочками, – перемішайте. Після чого заправте ошийок фаршем. Змастіть отриману сиру ковбасу соняшниковою олією. Запікайте в духовці приблизно 1,5 години.

Що б приготувати кульки – візьміть вареної й сирої картоплі в співвідношенні 50 на 50. Кількість у грамах залежить від бажаної кількості кульок. Пропустите через м'ясорубку або змішайте в блендері, скрутіть кульки. Присмажте їх на сковорідці в соняшниковій олії.

Пиріг «Lucky» (Щасливчик)

Для цього пирога візьміть:

Маргарин – 200 г
Яйця – 5 шт.
1 столову ложку сметани, соди й ванілі.
Борошно 300 г
Цукор 300 г
Желатин 2 уп. (лимон)
Солодкі вершки 30% 1л
Яблука й вишні.

Замісіть тісто, розкачайте на форму рівним шаром. Печемо тісто в духовці хвилин 15 до напівготовності. Після чого прикрашаємо шматочками яблук і знову відправляємо в духовку до повної готовності. Даємо охолонути, декоруємо вишнями й заливаємо желе. Подавайте гостям з кавою-глясе.

Смачного!

Дивіться «Звану вечерю. Салат «Ranch» у понеділок, 18 лютого, о 18:10 на СТБ.

Попередні програми «Звана вечеря» дивіться тут

Повтор 19 лютого о 07:05 на СТБ.