«Їмо вдома. Обід для італійця»

Телеканал СТБ

Сьогодні Юля готуватиме обід для друга сім'ї – італійця, що живе в Америці. Вона пригощала його справжньою італійською стравою – пастою, тобто макаронами, а також тайським салатом із яловичиною та горішками кеш’ю й незвичайним десертом – хлібним морозивом.

Дивіться «Їмо вдома. Обід для італійця» у понеділок, 18 лютого, о 15:40 на СТБ.


Паста «Prima Vera»

Необхідні продукти: 100 г спагеті, 1 цибулина, 2-3 зубчики часнику, будь-які овочі, які вам подобаються (приміром, трошки моркви, стручкової квасолі, цукіні, болгарського перцю), оливкова олія, жменя каперсів, сухий перчик «чилі», чебрець, італійські трави, пучок свіжих васильків, морська сіль.

Дрібно покришити цибулю й часник. Розігріти в глибокій сковороді 3 ст. ложки оливкової олії й обсмажити цибулю із часником до золотавого кольору. Усі овочі нарізати так, щоб вийшли шматочки приблизно однакового розміру, і додати їх до цибулі з часником. Потім додати до овочевої суміші перчик чилі, 1 ч. ложку чебрецю, дрібку італійських трав. Макарони відварити в підсоленій і підмасленій воді до стану «al dente». Злити воду, додати макарони в сковороду, перемішати й зняти з вогню. Влити трошки води, в якій варилися макарони, 2-3 ст. ложки оливкової олії, додати каперси, присипати васильком і відразу подати.

Тайський салат із яловичиною

Необхідні продукти: листя салату, 200 г яловичої вирізки, 2 огірочки, кілька пір'їн зеленої цибулі, 50 г горішків кеш’ю, половинка перцю «чилі» (без насіння), велика жменя кінзи, 2 ст. ложки соєвого соусу, 1 ст. ложка гарбузової олії, 2 ст. ложки саке, 1 ч. ложка кукурудзяного борошна, 3 ст. ложки арахісової олії, 1 ч. ложка рибного соусу, 1 ч. ложка цукру, сік одного лайма.

Яловичу вирізку покласти в морозилку на 20 хвилин. Зробити маринад із соєвого соусу, гарбузової олії, саке й кукурудзяного борошна. Якомога тонше нарізати м'ясо й відправити в маринад на 20 хвилин. Розігріти в сковороді 2 ст. ложки арахісової олії й обсмажити м'ясо протягом 2-3 хвилин, постійно помішуючи. Викласти м'ясо на паперовий рушник. У сковороду додати 1 ч. ложку рибного соусу, 1 ч. ложку цукру, сік лайма, перемішати й зняти з вогню. Цибулю нарізати довгастими кільцями, огірки соломкою, дрібно покришити перчик «чилі» і кінзу. Трошки присмажити горішки й стовкти їх у ступці. Викласти листя салату на тарілку, присипати огірочками, цибулею, кінзою і перчиком «чилі». Зверху покласти шматочки м'яса, присипати горішками й полити заправкою зі сковороди.

Хлібне морозиво

Необхідні продукти: 80 г чорного хліба (бородінського або солодового), 50 г підсушеного мигдалю, 3 яєчних білки, 90 г цукрової пудри, 100 мл вершків.

У блендері до стану дрібної крихти збити мигдаль і хліб, трошки підсушити їх на сковороді, щоб крихти вийшли хрусткими. Збити білки із дрібкою солі. Не перестаючи збивати, додати цукрову пудру. Збити вершки. Перемішати хлібні крихти зі збитими вершками. Порціями, ретельно перемішуючи, увести білки. Викласти довгу форму плівкою або змастити маслом і наповнити отриманою масою. Заморожувати не менш як дві години. Подавати морозиво, нарізавши його брусочками.

Смачного!

http://www.edimdoma.ru/