«Звана вечеря. Салат «Українські витребеньки»

Телеканал СТБ

Розпочне кулінарний хіт-парад хостеса ресторану Тетяна. Вона має технічну освіту, але працює аж ніяк не за фахом. Сама Тетяна про свій життєвий шлях каже: «Я мала дарувати людям механічне тепло, але вважаю за краще дарувати тепло душевне».
Тетяна вирішила зустрічати гостей за українською традицією. На учасників чекає національні страви, вміло приготовані руками дбайливої господині та уроки етнографічної флористики. Складати обереги, які є майже в усіх українських домівках, виявляється, не так просто!

«Українські витребеньки» (салат)
Для приготування салату вам знадобитися 150 г
– шинки
– огірків
– курячого філе
– твердого сиру
– томатів
– болгарського перцю
Яйця
Майонез
Петрушка
Усі інгредієнти нарізаємо соломкою й складаємо шарами: куряче філе – болгарський перець – шинка – томати – огірки – сир – яйця. Зверху заливаємо салат майонезом.
«Коханочка-паняночка» (курка, начинена млинцями)
Вам знадобиться:
Курка середніх розмірів, 200 г кураги, 100 г цибулі, олія, зелень. Для млинців: 200 г молока, 2 яйця. Сіль, цукор.
Спочатку потрібно зняти шкірочку з курки, зробивши горизонтальний надріз посередині, ви зможете наче «роздягнути» птаха. М'ясо потрібно відокремити від костей і перемолоти у фарш, змішавши його з розм'якшеною курагою та цибулею.
З'єднавши борошно, молоко і яйця, зробіть тісто на млинці. У готові млинці загорніть курячий фарш. Візьміть курячу шкірочку й складіть у неї двома рядами готові млинці, по одному млинцю покладете в «ніжки». Розріз сколюємо зубочистками, зверху змазуємо збитим яйцем і ставимо в духовку. Приблизно через 40 хвилин курка готова. Прикрашаємо готову страву зеленню й листям салату.
«Лісовичок» (бісквітний пиріг із журавлиною)
Для приготування пирога вам знадобиться:
Бісквітні коржі – 6 шт., 200 г яблук, 150 г сметани, родзинки, журавлинний сироп, м'ята, кориця, смажені насіннячка й шоколадна глазур.
Бісквітним коржам надаємо форму їжачка. Перший бісквітний корж просочуємо журавлинним сиропом, змазуємо сметаною й посипаємо родзинками. Зверху кладемо наступний корж, змазуємо сметаною й викладаємо на нього яблука. Третій корж знову просочуємо журавлинним сиропом і змазуємо сметаною, після чого кладемо ще один корж. Зверху пиріг поливаємо шоколадною глазур'ю й устромляємо в нього очищені смажені насіннячка, які слугуватимуть голочками для їжачка. Прикрашаємо страву бісквітною крихтою й листочками м'яти.
Дивіться «Звану вечерю» у понеділок, 11 лютого, о 18:10 на СТБ.
Попередні програми «Звана вечеря» дивіться тут
Повтор у вівторок, 12 лютого, о 07:05 на СТБ.