«Їмо вдома. Солодкий день»

Телеканал СТБ

Як приємно знайти час і зустрітися із давніми подругами в затишній кав’ярні, побалакати, поділитися новинами. А якщо розставатися не хочеться, можна всім разом поїхати до Юлі й улаштувати собі солодкий день. Сьогодні Юля пригощала своїх подруг сирним пирогом із маком, баварським кремом із ягідним соусом і чаєм із ромом і апельсином.

Дивіться «Їмо вдома. Солодкий день» у понеділок, 11 лютого, о 16:00 на СТБ.


Сирний пиріг із маком і яблуками

Необхідні продукти: 100 г маку, 350 г борошна, 1 пакетик дріжджів, 100 г цукру, 2 пакетики ванільного цукру, 425 мл молока, 50 г манного борошна, 500 г м’якого сиру, 100 г вершкового масла, 2 яйця, 500 г яблук, 75 г родзинок, сік одного лимона, дрібка солі.

Розігріти духовку до 190°С.
Розтопити 50 г вершкового масла. Підігріти 125 мл молока, додати в нього ванільну есенцію й розтоплене вершкове масло. Просіяти 250 г борошна, додати 40 г цукру, дрібку солі, дріжджі й пакетик ванільного цукру. Влити молоко з маслом і замісити тісто. Покласти тісто в змащену маслом миску, накрити рушником і поставити мінімум на півгодини в тепле місце. Замочити мак на годину, потім збити в блендері (у вас має вийти приблизно 500 г протертого маку). Замочити родзинки в окропі на 10 хвилин, потім воду злити. Нарізати яблука якомога тонше й побризкати соком лимона. Для крему: підігріти 300 мл молока, додати 40 г цукру, пакетик ванільного цукру, манку й кілька крапель ванільного екстракту. Довести все до кипіння, додати 50 г вершкового масла, увести по одного яйця. Перемішати сир із отриманим кремом. Розділити всю масу навпіл. В одну половину додати родзинки, мак і яблука, все добре вимісити. Розкачати тісто в круглий шар, викласти в рознімну круглу форму, змащену маслом. На тісто покласти яблучно-макову начинку, присипати цукром, зверху покласти другу частину сирного крему. Залишити пиріг на півгодини. Змішати 100 г борошна, 50 г вершкового масла, дрібку солі й дрібку цукру, розтерти все руками в крихту. Присипати пиріг отриманою крихтою й випікати 30 хвилин.

Баварський крем з ягідним соусом

Необхідні продукти: 250 мл молока, 5 жовтків, 300 г цукру, 2 ст. ложки желатину, 250 мл жирних вершків, 400 г заморожених вишень, 400 г заморожених полуниць (або будь-яких інших ягід), паличка кориці, 3 ст. ложки рому, пучок м'яти.

Замочити желатин у невеликій кількості води. Збити жовтки із цукром. Скип'ятити молоко. Постійно помішуючи, увести в молоко жовтки. Додати в молоко з жовтками желатин, добре розмішати й на кілька хвилин поставити крем у холодильник. Збити вершки й додати їх у крем. Для соусу: половину полуниць й вишень відправити на сковороду, додати 100 г цукру, паличку кориці й уварити до стану густого соусу. Варіант для дорослих: решту полуниць і вишень відправити на сковороду, додати 100 г цукру, влити ром і підпалити.

Змастити невеликі формочки вершковим маслом, наповнити кремом і відправити на 2 години в холодильник. Вийняти крем, перевернувши формочки, полити ягідним соусом і присипати м'ятою.

Чай із апельсином

Необхідні продукти: чай, апельсин, 1 ст. ложка меду, 300 мл рому.

Заварити міцний чай. Акуратно зняти з апельсина цедру. Додати в ром цедру, мед, поставити на вогонь і добре прогріти. Наповнити чашки наполовину чаєм, наполовину ромом.

http://www.edimdoma.ru/