«Звана вечеря. Релігійні конфесії»

Телеканал СТБ

Життя представниці ведичної культури, індуїстки Ірини нагадувало карусель – мандри країною, безтурботні друзі й відсутність думок про майбутнє. Релігія змінила її життя кардинально: тепер Ірина – любляча дружина, гарна мати та вірна слуга Бога.

Страви від кришнаїтки Ірини:

«Самоси» (пиріжки з овочами)

Необхідно: домашній сир (панір), вершкове масло, олія, сметана, вода. По 300 г зеленого горошку та вареної цвітної капусти, 400 г борошна. Спеції: сіль, коріандр, паприка, кмин, сім'я гірчиці, куркума, цибуля.

Щоб приготувати тісто, знадобиться вода, в якій розведемо сіль, борошно, сметану та вершкове масло. Замішуємо. Розрізаємо тісто конвертиками. В них слід завернути начинку.

Спеції обсмажити в топленому вершковому маслі, додати сир та горошок і змішати. Цією начинкою заправляємо конвертики як вареники й обсмажуємо в олії 7-9 хв.

«Масале» (рис з овочами)

Необхідно: 500 г рису, брюссельська капуста, очищені томати, зелені цукіні, стручкова квасоля та корінь імбиру, панір, цукор.

Смажимо помідори у топленому вершковому маслі до рідкого стану, потім додаємо туди обсмажений панір, залишаємо на 5-7 хв. Після чого додаємо нарізані овочі. Смажимо до готовності. Рис варимо у воді з додаванням топленого вершкового масла.

«Гулабджамул» (кульки з сухого молока у сиропі)

Нам знадобиться: 300 г сухого молока, 250 г цукру, 200 мл свіжого молока, 2 столові ложки трояндової води, борошно.

Готуємо тісто, змішуючи борошно, сухе молоко, трішки соди, свіже молоко. З тіста робимо невеликі кульки, котрі готуємо у топленому маслі. Потім поливаємо все сиропом, який змішуємо з цукру, трояндової та звичайної води.

Смачного!

Дивіться «Звану вечерю» у середу, 6 лютого, о 18:10 на СТБ.

Попередні програми «Звана вечеря» дивіться тут

Повторення 11 лютого о 07:05 на СТБ.