«У пошуках пригод. Румунія»

Телеканал СТБ

Програма ґрунтується на трьох головних позиціях – розповідь про професію, навчання ведучого цій професії та його самостійна участь у процесі роботи. Програма за формою зроблена як документальний фільм – серіал, де головний герой – ведучий, що подорожує різними країнами.

Михайло Кожухов приїжджає в країну, вибирає рідкісну професію, характерну цій країні, розповідає про неї, спілкується із професіоналами, навчається, пробує виконати роботу самостійно й одержати за свою працю винагороду. У програмі розповідається історія життя людини, чому вона обрала те чи інше ремесло і про те, що означає робота в її житті. У передачі також – переїзди й перельоти, неймовірні знайомства й несподівані події, які супроводжують ведучого в його роботі, тобто все те, що зазвичай залишається за кадром.

Сьогодні Михайло Кожухов продовжує свою захопливу подорож Румунією. Він разом із майстром зшиє справжні шкіряні постоли.

Дивіться «У пошуках пригод. Румунія» у п'ятницю, 1 лютого, о 17:00 на СТБ.


Румунська кухня.
Природа щедро наділила Румунію всім необхідним для самобутньої й різноманітної кухні. Просто дивуєшся, дивлячись на достаток овочів і фруктів. Румунська кухня вирізняється великою кількістю овочів і м'яса: суп із м'ясними кульками й овочами, суп із рубця, тушковані овочі, голубці з капустяного й виноградного листя, копчене козяче м'ясо тощо. Румунська кукурудзяна каша поєднується геть з усім.
Для десерту типові: напівкруглий пиріг з начинкою та бріош. Мають попит турецькі солодощі. Румунія славиться своїм чудовим вином. Серед найкращих румунських вин: Cotnari, Murfaltar, Odobeste.
Неодмінним атрибутом будь-якого свята є пишне застілля, коли столи буквально заставлені усілякими частуваннями. До застілля готуються заздалегідь, підходячи до справі з усією серйозністю й супроводжуючи підготовку досить потішними ритуалами. Наприклад, 21 грудня, незадовго до Різдва Христова, у багатьох місцях проводиться «помана свині»: люди, які присутні при забої тварини, першими куштують м'ясо, з якого згодом приготують найрізноманітніші страви. У кожному регіоні країни своя особлива кухня.
http://countries.turistua.com/