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
«Їмо вдома. Давній знайомий» | Телеканал СТБ
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

«Їмо вдома. Давній знайомий»

Телеканал СТБ

Сьогодні Юля зустріла свого давнього друга, якого давно не бачила. Він любить вегетаріанську їжу, і Юля запрошує його в гості, щоб почастувати приятеля вегетаріанським каррі з горохом, тайським салатом із арахісом і полуничним мусом із білим шоколадом.

Дивіться «Їмо вдома. Давній знайомий» у п'ятницю, 1 лютого, о 18:10 на СТБ.


Вегетаріанське каррі з горохом.

Необхідні продукти: 200 г гороху, 400 г солодкої картоплі — ямс, 400 г гарбуза, 300 г болгарського йогурту, 2 цибулини, 3 зубчики часнику, 2 ст. ложки олії, 3 моркви, 3 великих помідори, 300 мл овочевого бульйону, 300 г дрібних печериць, ½ ч. ложки зерен гірчиці, ½ ч. ложки коріандру, 1 ч. ложка каррі, 3 ч. ложки куркуми, 6 човників кардамону, 3 маленьких сухих перці чилі, ½ ч. ложки порубаного свіжого перцю чилі (без насіння), морська сіль, жменя порубаної кінзи.

Горох відварити до готовності. Розігріти в глибокій важкій сковороді олію й обсмажити дрібно нарізані цибулю й часник. Додати в сковороду каррі, насіння гірчиці, куркуму, розтерті в ступці зерна кардамону й коріандру. Нарізати кубиками моркву, картоплю й гарбуз. Помідори натерти на тертці. Додати в сковороду спочатку моркву, потім помідори й тушкувати кілька хвилин. Потім додати гарбуз і солодку картоплю, влити овочевий бульйон. Тушкувати все до готовності, потім посолити й кинути перчики чилі. Додати розрізані навпіл гриби, порубані чилі і йогурт. Через хвилинку зняти з вогню й, присипавши кінзою, подавати.

Тайський салат із арахісом.

Необхідні продукти: 150 г салату корн (або будь-якого іншого, який вам подобається), 2 невеличкі моркви, 3 огірочки, 100 г паростків сої або квасолі, 100 г несолоного очищеного арахісу, 1 пакетик місо-пасти, 1 ч. ложка рибного соусу, 1 ч. ложка рисового оцту, 2 ст. ложки сливового вина, 1 ст. ложка цукру, 2 ст. ложки соєвого соусу, цедра лайма, сік половини лайма, 2 ч. ложки кунжутної олії.

Змішати рибний соус, рисовий оцет, рисове вино, цукор, місо-пасту, соєвий соус, сік і дрібно натерту цедру лайма. Обшпарити паростки сої. Довгими тонкими смужками нарізати моркву й огірки (тільки верхній шар, але не водянисту м'якоть із насіннячками). Перемішати листя салату з морквою, огірком і паростками сої. Заправити салат, викласти його на тарілку, посипати подрібненим арахісом і побризкати кунжутною олією.

Полуничний мус із білим шоколадом.

Необхідні продукти: 150 г білого шоколаду, 400 г заморожених полуниць, 1,5 ст. ложки желатину, 4 яйця, 30 мл вершків.

Розморозити полуниці й збити в блендері. Розтопити шоколад на водяній бані. Відокремити жовтки від білків. Збити жовтки й перемішати з розтопленим шоколадом. Збити білки із дрібкою солі. Збити вершки. Замочити желатин у невеликій кількості води. Через півгодини влити в желатин 2 ст. ложки окропу. З'єднати желатин із полуницями й ще раз збити в блендері. Перемішати полуницю із шоколадно-жовтковою масою, збитими білками й вершками. Перекласти мус у креманки й поставити на дві години на холодильник.

http://www.edimdoma.ru/